Haan, ontwaak de Zomer!

  • Beeldend , Digitaal
  • Noord-Holland

Beschrijving

Deze creatieve hardloop route van 31 kilometer is ontstaan toen een collega mij erop wees dat de vorm van de oude verdedigingswerken van Haarlem op een hanenkam lijkt.

Na uren plannen was er een versie die door kon gaan voor een uitgehongerde kip getekend voor een 3 jarige. Deze versie heeft bijna een jaar op de digitale ‘plank’ gelegen tot het begin van de bijzondere zomer van 2020. Toen ik de route heb afgemaakt tot het resultaat dat hier te zien is.

Vandaar de titel; Haan, ontwaak de zomer.

Nu de Haan route eindelijk klaar was na een lange winterslaap, was het tijd om deze daadwerkelijk te gaan hardlopen. Ik vond een vriend die mee wilde op deze bijzondere loop. Nog voor de Haan kraaide ontmoette wij elkaar om 5:40 in het centrum van Haarlem, waar we iets voor 6:00 van start gingen.

Deze loop was op meerdere manieren bijzonder. Het was namelijk de eerste loop die ik sinds het uitbreken van de Corona crisis samen liep met een andere loper, op gepaste afstand, dat wel. We hebben 3 uur bij kunnen praten, wat, in combinatie met de focus op de route, maakte dat deze 3 uur voorbij vloog zoals dat gevoelsmatig bij de zomer het geval is.

Het resultaat is mijn beste hardloopkunstwerk tot nu toe, waar ik met plezier op terug kijk.

Ik hoop dat deze haan velen een lach op het gezicht mag doen ontwaken.


Runbrandt 👨‍🎨

Like deze challenge

Deze challenge heeft al 29 likes!