Heel September lang

  • Dans , Muziek , Theater
  • Noord-Holland

Beschrijving

Preview van onze musical American Idiot. Deze was op 22 juni 2020 te zien op Festival Kuub in Alkmaar en is geschreven door de bekende punkrockband Green Day. Deze musical zou begin april in (Nederlandse) premiere gaan, de foto is van de laatste repetitie voor alles in lockdown ging…. Door choreograaf Babbe van Kraaij en regisseur Jos Meijer zelf vertaald naar het Nederlands. Vertolkt is het lied “Heel September Lang”

American Idiot in het kort:
American Idiot gaat over een jonge anti-held, Johnny, de “Jesus van de buitenwijk” zoals hij zichzelf noemt. Hij en zijn twee vrienden, Will en Tunny, gaan op zoek naar een leven voorbij het saaie en zieldodende bestaan van de buitenwijk. Johnny vertrekt naar de grote stad en wordt verliefd op Hoeheetzenou, een onweerstaanbare en onvoorspelbare jonge vrouw. Tegelijkertijd vindt hij zijn heil in harddrugs. Tunny vindt zijn roeping in het leger maar raakt beschadigd tijdens een missie, zowel fysiek als mentaal. Ondertussen blijft Will thuis achter met zijn zwangere vriendin. Hij raakt depressief, moedeloos en lijkt niet meer in staat te zijn om van zijn bank af te komen. Elk van de vrienden moet zijn balans zien te vinden tussen razernij en liefde; een conflict dat een hele generatie definieert.

Oberon Theaterproducties is een musicalvereniging uit Alkmaar die jongeren van 9 t/m 21 jaar de kans biedt jaarlijks mee te spelen in een professioneel opgezette musicalproductie. De musicallessen worden gegeven onder leiding van een professioneel Artistiek Team. Elk jaar maken de twee groepen een musical. Zowel de musicalgroep 14-21 als de musicalgroep 9-14 maakt elk jaar een musical die opgevoerd wordt in theater de Vest.

Like deze challenge

Deze challenge heeft al 64 likes!