Zomerzwemmen met zeemeerminnen!

  • Beeldend
  • Zuid-Holland

Beschrijving

'Zomerzwemmen met zeemeerminnen' is een soort M.C. Escher achtig 2D kunstwerk (tekening, 21×21 cm) met daarin een draaisymmetrisch én verschuivingssymmetrisch element, gemaakt door Aryewinder Bhagirath.

Ik hou van zwemmen, en dat kan niet continu, dus dan maar fantasievol zomerzwemmen met een stel zeemeerminnen die als puzzelstukjes in elkaar passen. Kunst is een heerlijke uitlatingsklep!

Ik ben outsider artist, d.w.z. een amateurkunstenaar zonder vakspecifieke kunstopleidingsachtergrond. Door het volgen van mijn intuïtie, ontstaan mijn werken vaak, soms met onverwachte en verbluffende resultaten.

Let op de verschillende soorten zeemeerminnen. Je ziet zowel donkerkleurige als blanke zeemeerminnen. Met dit werk wil ik voor begrip zorgen en stereotypes proberen te doorbreken. Een fantasievolle zeemeermin hoeft niet altijd zo te lijken als op de klassieke Disney's Ariël…, maar kan -net als in de realiteit- een afspiegeling zijn van onze huidige tijdsgeestmaatschappij.

Het is nooit alleen puur een kunstafbeelding; het is een verhaal van mij als amateurkunstenaar vanuit dat perspectief of de actualiteit of de onbevangen perspectief -tabula rasa- oftwel haast met (kinder)zienderogen kunstblik.

~Aryewinder (2020)

PS Vindt u mijn kunst mooi? Voel u dan vrij om eens op mijn instagram te kijken en mij te volgen ( #aryewinder ).

Like deze challenge

Deze challenge heeft al 4 likes!