4 Koren vieren feest

za 15 jun 20:00 - 23:00

Beschrijving

1924. Het jaar van de Olympische Zomerspelen in Parijs en de invoering van de rijwielbelasting. Voor Emst en omstreken was het bovenal het jaar waarin zangvereniging Zang en Vriendschap het levenslicht zag.

95 jaar en vele leden later. Aan enthousiasme is niets ingeboet, aan zangkwaliteit enkel gewonnen. Na de oprichting van het Gemengd Koor was het hek van de dam: spoedig volgden een altijd opgewekt Kinderkoor, Song and Relation voor de jongedames, en jongerenkoor In Between.

Komt dat vieren!
4 Koren onder één dak, dat staat garant voor een spetterend feest met een gevarieerd programma. Van musicals en lichte muziek tot pop en Kinderen voor Kinderen; elk van de koren zingt meerstemmig, in geheel eigen stijl, de sterren van de hemel. Voor het 95-jarig bestaan van de vereniging is gekozen voor Orpheus, het grootste podium waar de koren tot dusver gezamenlijk optraden.

Niet van het podium te slaan
Plezier in het zingen staat voorop bij Zang en Vriendschap, dus zijn deze koren niet van het podium te slaan. Naast het Voorjaarsconcert in thuishaven de Hezebrink en het jaarlijks terugkerend Kerstconcert, traditiegetrouw in de Vaassense Martinuskerk, zijn de koren ook te vinden op gerenommeerde festivals. Dicht bij huis is Koren in Epe vaste prik, evenals BALK Festival Noord. Op deze regionale versie van het landelijk bekende BALK TOP festival, waar Song and Relation in 2013 de eerste plaats behaalde in de categorie ‘1e klasse popkoren’, zijn de dames en heren van In Between, Song and Relation en het Gemengd Koor graag geziene zanggasten.

Onder de muzikale leiding van dirigent Marten van der Worp zullen de vier koren 95 jaar zang en vriendschap vieren, voor deze gelegenheid eenmalig live instrumentaal begeleid. Een memorabele muzikale avond vol verrassingen.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info