Doe mee!

Doe mee met iktoon

Toon je talent! Ben jij een tekenaar, muzikant, danser, knutselaar, acteur, beeldhouwer, vlogger, zanger, fotograaf of nog iets heel anders creatiefs? Wij dagen jou uit je kunsten te laten zien!

Post jouw creatieve uitingen op Facebook of Instagram met #iktoon. Organiseer je eigen activiteit onder de vlag van iktoon. Doe mee als gemeente of sluit je aan als coördinator.

Met je eigen activiteit

Organiseer jij een eigen evenement? Een (zoom)concert, een open repetitie vanuit je huiskamer, een (online) theatershow of een expositie in lege etalages? Alleen of met een groep? En wil je dat aan de rest van Nederland tonen? Maak dan een activiteit aan en word zichtbaar in de landelijke festivalagenda van iktoon.nl.

De invulling bepaal je zelf en deelname is gratis. In de toonkit vind je tips voor het organiseren van activiteiten en campagnemateriaal dat je kunt inzetten bij de promotie van jouw activiteit(en). Zo laat je zien dat je onderdeel bent van iktoon en tonen we met elkaar hoe divers en kleurrijk kunst in Nederland is.

Maak je activiteit aan

Neem het thema mee

Laat jouw creativiteit stromen en neem het thema mee: #hArtforUkraine. Alle kunstvormen zijn welkom, iedereen kan meedoen. Iedereen heeft een eigen verhaal en dat kan met woorden, muziek, dans, theater of zang. Kunst en cultuur kunnen vluchtelingen troost bieden en ervoor zorgen dat ze weer een nieuwe dag doorkomen. Maak kennis met andere culturen, ga samen een activiteit aan. Meer weten? Lees hier alles over het thema.

Thema

Coördinator worden?

Verenigingen en individuen die in hun vrije tijd creatief actief zijn, tonen wat ze in huis hebben. Het bundelen van al deze activiteiten onder de iktoon-vlag is de kans om samen te werken aan de zichtbaarheid van amateurkunst.

Wij zijn op zoek naar mensen die hun regio in de spotlights willen zetten en weten hoe je lokaal amateurkunstenaars- en activiteiten aan elkaar verbindt. Ben jij die spin in het web en wil jij de landelijke aandacht benutten? Lees dan verder hoe je coördinator kunt worden.

Coördinator worden

Wat kan ik doen als gemeente?

Met iktoon geven culturele instellingen, verenigingen, vakdocenten en amateurkunstenaars verspreid door Nederland een positieve impuls aan het draagvlak voor kunst en cultuur. Een mooi moment om als gemeente je culturele gezicht te tonen. Wil je jouw inwoners op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de diversiteit van amateurkunst? Koppel zelf of met hulp van een coördinator lokale amateurkunstenaars- en activiteiten aan elkaar. Lees verder hoe je jouw gemeente op de kaart zet.

Meer info

Hoe word ik partner van iktoon?

Iktoon werkt graag samen met partners uit het culturele veld en het sociaal domein. Want alleen samen kunnen we laten zien hoe waardevol kunst en cultuur zijn voor de wereld waarin wij leven. We weten dat meedoen aan cultuur gelukkig maakt. Het helpt mensen bij zingeving. Iktoon gunt iedereen dat plezier in het leven! Met de campagne willen we cultuur voor iedereen toegankelijk maken, want cultuur is van en voor ons allemaal. We maken amateurkunstenaars zichtbaar om anderen te inspireren en te stimuleren om ook mee te doen. Sta je achter deze doelstellingen? Lees dan verder hoe jouw organisatie partner kan worden.

Meer info