Bijzondere verhalen

Ben jij of ken jij bijzondere mensen die aan kunstbeoefening doen? Laat het ons weten via info@iktoon.nl en wie weet zetten we die persoon in de spotlights.

Daniëlle

Daniëlle won de publieksprijs van de iktoon-challenge 2020. 'Had je me vier jaar geleden gevraagd om iets creatiefs te maken, dan had ik gezegd: je bent hartstikke gek, dat kan ik helemaal niet. En nu doe ik het met één hand.'

Lees verder

Ilana

Een vriendin van Ilana stuurde haar de link door van de iktoon-challenge. En ze dacht: wie niet waagt, wie niet wint. ‘Ik vond de vrolijke zomerkleuren van mijn schilderijen wel bij het thema ‘Vier de zomer’ passen.'

Lees verder

Ruud

Ruud ervaart glasblazen als een geweldige ontdekkingsreis. Het dwingt je om jezelf te blijven verbeteren en technieken te ontdekken.

Lees verder

Ute

Vanuit de bijstand nam Ute een bevrijdende stap door haar eigen creatieve bedrijf op te starten. Daarmee gaf ze vrijheid aan haar talenten.

Lees verder

Ali

Theatermaker Ali Shafiee (50) uit Iran is doof geboren. Door dove en horende mensen samen te laten spelen, wil hij laten zien dat we in één maatschappij samen leven.

Lees verder

Anne

Anne Leupen (51) is hypermobiel en daardoor zit een standaard 9 tot 5 baan er voor haar niet in. Toch zit ze niet stil: ze maakt kostuums.

Lees verder

Anouk

De Utrechtse Anouk van de Winkel (37) maakte een theatershow over haar vader die kanker kreeg.

Lees verder

David

David Michielen (37) uit Haarlem heeft last van oorsuizen, maar raakt zijn beslommeringen kwijt door het maken van muziek.

Lees verder

Elroy

De 21-jarige muzikale duizendpoot Elroy Dolleman maakt radio vanuit zijn rolstoel.

Lees verder
1 2 3 4 5