Anni

Ze is de enige kunstenaar binnen haar familie, maar creativiteit loopt als een rode draad door haar leven.

Anni van Dal werkte voorheen in het onderwijs als intern begeleider. Momenteel volgt zij de opleiding Mixed Media op de Academie Arendonk in België Komend schooljaar start ze haar vijfde en laatste leerjaar waarin ze hoopt op deze kunstrichting af te studeren, en daarna nog de specialisatiejaren te kunnen realiseren. Eerder al, in 2018, studeerde zij af op de discipline schilderen, een kunstvorm die zij op haar eigen inventieve manier blijft voortzetten. Uit haar werken spreekt lef en het is dat wat haar kunst zo uniek maakt.

Open Up!

“Terwijl we nog niet mochten reizen in verband met de beperkingen door Covid-19, hield ik me juist bezig met dit thema. Ik begon met het schilderen van vlaggen. Daarmee ontstond het idee om op koffers te gaan schilderen. Terwijl ik in quarantaine zat, verzamelde ik koffers van familieleden en vrienden. Ik beschilderde zo’n twintig koffers van de landen die wij in het verleden hebben bezocht. Ik maakte ook kleine gestileerde werken op paneel met Encaustiek; hierbij speelde ik met kleurvlakken waardoor de vlag niet meer herkenbaar is. Het thema Open Up! paste mij prima, mijn werk heet daarom GO. Bevrijdend is het om weer te kunnen gaan waar je wilt. Reizen doet Anni graag, samen met haar partner of vriendinnen, maar elke zaterdag zit zij in de schoolbanken. “Ik ben altijd blijven leren, vind het erg leuk om te blijven leren en mezelf te ontwikkelen.” Het filmpje van haar kunstwerk heeft ze dan ook zelf gemaakt en bewerkt.

Inspiratie

Anni bezoekt graag musea. “Het verruimt je blik, als je na een museumbezoek weer buiten komt, ziet alles er anders uit. Het is fijn om even uit de dagelijkse realiteit te kunnen zijn en inspiratie op te doen.” Kijk eens op de website van Anni voor meer achtergrondinformatie.