Amateurkunstmarkt Amstelveen

zo 19 mei 12:00 - 17:00
  • Muziek , Beeldend , Film/Fotografie , Digitaal
  • Ouderkerkerlaan 15
    1185 AB Amstelveen
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Op zondag 19 mei vindt op het sfeervolle plein van het Oude Dorp van Amstelveen de jaarlijkse amateurkunstmarkt plaats. Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten getalenteerde lokale amateurkunstenaars hun werk zien.

Op deze markt, die georganiseerd wordt door SAKB Kunstlokaal, kun je bij 40 kramen de meest uiteenlopende vormen van kunst bewonderen, zoals schilderwerk, beeldhouwwerken, fotografie, keramiek, tekeningen en mozaïek.
De deelnemers van de markt staan hier niet in de eerste plaats om hun werk te verkopen. Ze beschouwen de markt als een gezellige ontmoetingsplaats, waar ze hun werk aan anderen kunnen laten zien en waar ze leuke contacten met het publiek kunnen hebben. ‘Maar’, zegt Annelies van Deventer, die keramiek en sieraden maakt, ‘als mensen toch iets willen kopen, moeten ze weten dat ze op deze markt niet kunnen pinnen.’ Je kunt er dus beter voor zorgen dat je wat contant geld bij je hebt als je dat ene schilderij of die ene vaas dolgraag wilt hebben.
Behalve de kramen van de kunstenaars kun je ook de kramen van SAKB Kunstlokaal bezoeken. Daar worden demonstraties gegeven en je kunt er informatie krijgen over de creatieve cursussen die SAKB Kunstlokaal organiseert voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de SAKB informatiekraam kun je bovendien aan de loterij meedoen door je gegevens op een bon in te vullen. Er worden drie workshops verloot, die de winnaars kunnen volgen tijdens de zomerworkshopweek. De trekking vindt aan het eind van de middag plaats en de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

De markt wordt om 12.00 uur feestelijk geopend door wethouder Herbert Raat. Daarna is er de hele middag gelegenheid om te kijken, te kopen en met een drankje en wat lekkers te genieten van de sfeer. Twee musici gaan die middag de markt met hun spel en zang opluisteren.
De toegang is gratis. Voor meer info zie: www.sakb.nl

Meer info

Bezoek deze website voor meer info