Amersical zet haar nagels in Amersicats!

za 2 jun 14:30 - 17:00
za 2 jun 20:30 - 23:00
zo 3 jun 14:30 - 17:00

Beschrijving

Ben je groots als een leeuw maar brutaal als een meeuw
Van de ratten besnuffeld maar nooit overschat
Schrijf je telkens historie als het dier van de eeuw
Als dat klopt, ja dan ben je een Mersicalkat.

In het weekend van 2 en 3 juni a.s. brengt muziektheatervereniging Amersical een drietal sprankelende voorstellingen ten tonele over het leven van de Mersicalkatten uit Amersfoort: Amersicats. Tijdens de voorstellingen wachten de Mersicalkatten op de komst van Oude Leviticus. Hij zal vertellen welke kat mag worden wedergeboren en terugkeren in een nieuw Mersicallijf. Tijdens het wachten op de Oude Leviticus stellen de katten zich aan u voor in spannende, hilarische of ontroerende scènes.
Met een dunner script dan ooit ligt de nadruk bij zang, dans en beweging. Om dit te bereiken is er een unieke samenwerking ontstaan tussen regisseur/choreograaf Susannah Iseger en twee leden met danservaring. Dit drietal, dat uit verschillende dansdisciplines komt, vormt het choreografenteam. De regisseur kijkt per dans naar de sfeer, de stijl en de muziek en zoekt daar de bijpassende choreograaf bij.
Amersical is in 1999 ontstaan vanuit de wens ‘op de planken te staan’. Niet als een grote wereldberoemde ster, maar als een amateur in de ware zin van het woord: een liefhebber. Gewone mensen, van twintig jaar en ouder, die hard durven werken om iets moois neer te zetten. Zij ontwikkelen zich van week tot week, van maand tot maand, van jaar tot jaar. Dat een liefhebber ook de sterren van de hemel kan spelen is daardoor al gebleken. Amersical is er voor iedereen, vanaf alle instapniveaus. Iedereen krijgt de kans zich onder de professionele begeleiding van regisseur Susannah Iseger en zangcoach Hedwig van Rossum – (verder) te ontwikkelen in spel, dans en zang. Daarbij geven de leden zelf vorm aan alle aspecten van de productie. Zo maken zij zelf het decor en de kostuums en verzorgen zij hun eigen grime. Aan het einde van het seizoen resulteert dit in een complete muziektheatervoorstelling.
De inzet van de leden is dit jaar groot, wat terug is te zien in het eindresultaat. Nieuwsgierig geworden? De voorstellingen zijn op zaterdag 2 juni om 14.30 en 20.30 uur en op zondag 3 juni om 14.30 uur in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Kaarten kunt u bestellen via www.lievevrouw.nl.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info