Balkon Festival Enschede

za 22 jun 19:00 - 22:00
za 22 jun 20:00 - 23:00
zo 23 jun 11:00 - 13:00

Beschrijving

Het Balkon Festival is een tweejaarlijks festival dat plaatsvindt in Enschede.
Al het moois van de stad komt samen: muziek en theater vanaf prachtige en verrassende balkons, architectuur en geschiedenis. Het Balkon Festival is een echt ontdekkingsfestival voor elke inwoner en bezoeker van Enschede.

Professionele- en amateurmuzikanten spelen serenades en aubades vanaf grote, kleine, klassieke en moderne balkons. Natuurlijk met een heerlijke vleug theater.

Op zaterdagavond 22 juni loopt het publiek in groepen de balkonconcertroute door de binnenstad van Enschede en op zondagochtend 23 juni loopt de route door de Enschedese wijk Horstlanden Veldkamp. De wijk met één van de mooiste synagoges van het land.

22 juni: serenades in de binnenstad
Flaneer op zaterdagavond door de binnenstad van Enschede. Professionele muzikanten en amateurs brengen je een serenade. Van Julia die haar Romeo op en éépersoonsbalkon zoekt tot een dames saxofoonkwartet op een balkon van een oud warenhuis. En van de Enschedese stadsdichter op een villabalkon tot het Valerius Ensemble in een kleine theaterzaal.

23 juni: muziek uit de hoogte in de wijk Horstlanden Veldkamp
Op zondagochtend loopt de balkonroute door de wijk Horstlanden Veldkamp.
Met balkonconcerten in de synagoge, in de tuin van een voormalig textielfabrikant én vanaf een flat waar vroeger de zusters woonden. De twee muziekverenigingen uit de wijk – de Leo Harmonie en de Voormalige Schutterij – geven een verrassende aubade. Dit is een serenade maar dan in de ochtend.

Twee muziekverenigingen worden één
Het Balkon Festival is ook een verhalenfestival. Want de stad bestaat uit talloze verhalen. Zo huizen er in de festivalwijk Horstlanden Veldkamp twee muziekverenigingen: De Leo Harmonie en De Muziekvereniging van de Voormalige Schutterij. Het zijn de twee oudste muziekverenigingen van Enschede. De eerste is opgericht door Alphons Ariens, de tweede vindt zijn oorsprong in de militaire schutterij waar W.H Van Heek commandant was.
De verenigingen zoeken toenadering tot elkaar, want net zoals veel andere muziekverenigingen hebben ze het moeilijk. Het ledenaantal loopt terug en om als volwaardig orkest naar buiten te treden is samenwerken pure noodzaak. Dat is een lastig proces want je moet loslaten en een nieuwe weg in durven slaan. Dat vergt moed en energie. Het verhaal van twee groepen met een andere achtergrond, die uiteindelijk samenkomen, vormt de rode draad op de tweede dag van het Balkon Festival. Zoals in Romeo en Julia, West Side Story én de beroemde Haanstra-film Fanfare.

Kaarten kopen
Balkon Festival-kaarten in de voorverkoop zijn tot 22 juni 15.00 uur te koop bij Concordia aan de Langestraat 56 in Enschede of via de website www.concordia.nl/theater. De kaarten of e-tickets kunnen op de dag zelf omgewisseld worden voor een polsbandje. Dat kan bij het startpunt. Bij het polsbandje krijgt men een programmaboekje met de route en de achtergrondinformatie over de gebouwen plús een munt voor een hapje en drankje. Zolang de voorraad strekt zijn er op 22 en 23 juni kaarten te koop bij het startpunt vanaf één uur voor de start van het festival.

Prijzen 22 juni: volwassenen € 12,50 p.p. en kind t/m 12 jaar € 5 p.p.
Prijzen 23 juni: volwassenen € 5 p.p. en kinderen gratis

Zie voor meer informatie www.balkonfestival.nl en koop kaarten via www.concordia.nl/theater

Meer info

Bezoek deze website voor meer info