Common Ground for Kids

za 9 okt - vr 15 okt 10:00 - 16:00

Beschrijving

Common Ground for Kids vormt de opmaat naar het Common Ground Festival met de allerbeste klassieke muziek en jazz uit Nederland speciaal voor kinderen op onder andere festivallocatie Waanders in de Broeren.
Het programma valt samen met de Kinderboekenweek en sluit aan bij het thema en de belevingswereld van kinderen. En natuurlijk staat het bol van de jazz en klassieke muziek. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is: ‘Beroepen, worden wat je wil’. En wij weten het antwoord al. Musicus natuurlijk!

Programma Common Ground for Kids

Artvark Saxophone Quartet – Charlie & de Saxen (interactief concert)
Leeftijd: 8+
Datum: zaterdag 9 oktober 2021
Tijd: 10.00 – 10.45 uur
Locatie: boekhandel Waanders in de Broeren (leeshemel)

‘Charlie en de saxen' is een 45 minuten durende kindervoorstelling van het Artvark Saxophone Quartet. De 4 saxofonisten nemen de kinderen mee in hun wereld van geluid, dynamiek, samenspel en improvisatie. En in deze voorstelling doen ze dat niet alleen, maar worden de kinderen betrokken in het muziek maken, dirigeren en zelfs improviseren. Want zij bedenken zelf het verhaal van Charlie! Dit interactieve concert geeft de kinderen de ‘tools’ om de kracht van de muziek te ervaren door mee te doen (zingen, klappen, bewegen, marcheren, dirigeren en improviseren) en te luisteren.

Cees van den Berg (schrijver) & Thomas Pol (contrabas)
Leeftijd: 8+
Datum: zaterdag 9 oktober 2021
Tijd: 13.30 – 14.00 uur
Tijd: 14.30 – 15.00 uur
Locatie: boekhandel Waanders in de Broeren

Kinderboekenschrijver Cees van den Berg schreef o.m. 'Lotje later', een superleuk kinderboek waarin muziek centraal staat! Cees leest voor uit eigen werk en wordt muzikaal begeleid door contrabassist Thomas Pol.

Helena Basilova (piano) & Gerard de Bruyne (tekenaar)
Leeftijd: 6+
Datum: zondag 10 oktober 2021
Tijd: 10.00 – 10.30 uur
Tijd: 11.00 – 11.30 uur
Locatie: boekhandel Waanders in de Broeren (leeshemel)

Helena Basilova werd geboren in Rusland als dochter van twee pianisten, maar groeide op in Nederland. Basilova wil klassieke muziek aan haar eigen tijd verbinden en ze vindt het belangrijk dat het bereik en de bandbreedte van klassieke muziek worden vergroot. Speciaal voor Common Ground werkt ze samen met tekenaar Gerard de Bruyne. Gerard is een tekenaar die het tekenen gebruikt om te communiceren met zijn publiek. Het tekenen is volgens hem spelen in het moment: improviseren en inspireren en dat is precies wat hij tijdens het spel van Helena Basilova samen met de kinderen gaat doen!

Joseph Bowie – The Principles of Funk (workshop)
Leeftijd: 12+
Datum: vrijdag 15 oktober 2021
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Locatie: tba

Joseph Bowie is een Amerikaanse jazz-trombonist, zanger en rapper. Hij werd eind jaren ’70 beroemd met de legendarische New Yorkse funk formatie Defunkt. Zijn jarenlange ervaring met funk- en jazzmuziek in binnen- en buitenland draagt hij op energieke wijze over op jongere generaties. Djembees zijn aanwezig. Luid je weekend in met een collectieve groove die staat als een huis! Ervaring niet vereist.

Common Ground for Kids: 9 t/m 15 oktober 2021
Young Cats Ticket: 5 euro
Kijk op de website www.commongroundfestival.nl/#commongroundforkids voor het programma, de exacte tijden en locaties.

Individuele deelnemers

Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar

Meer info

Bezoek deze website voor meer info