Dag van de Amateurkunst Amersfoort

za 14 sep 11:00 - 17:00

Beschrijving

BRUISEND VAN START MET DAG VAN DE AMATEURKUNST
Op zaterdag 14 september openen de amateurkunstverenigingen in Amersfoort vanaf 11.00 uur het nieuwe culturele seizoen met de jaarlijkse Dag van de Amateurkunst. Tijdens ruim 80 optredens in de historische binnenstad van Amersfoort kan het publiek kennismaken met koren, muziekverenigingen, big bands, muzikale ensembles en dans-, theater- en toneelverenigingen. Gratis toegang.

Naast optredens in de binnenstad, laten verenigingen op het Eemplein zien wat er op het gebied van sport, spel, hobby, muziek, kunst en cultuur in Amersfoort te beleven is. Door middel van verschillende kraampjes en optredens kunnen aanwezigen zich laten informeren en inspireren.
De bruisende Dag van de Amateurkunst start wordt rond 17.00 uur afgesloten met een speciaal rondje door de grachten. De Waterlijn heeft hiervoor drie boten ter beschikking gesteld en vaart langs drie bijzondere optredens. Geïnteresseerden kunnen vrijkaarten reserveren.

Het Oor van Johan van Oldenbarnevelt
De Dag van de Amateurkunst 2019 valt precies op de geboortedag van Johan van Oldenbarnevelt. Het Amersfoorts Kamerkoor – dat elk jaar meedoet aan de Dag van de Amateurkunst – brengt daarom een speciaal programma met de titel Het Oor van Johan van Oldenbarnevelt. Kom luisteren naar muziek die Van Oldenbarnevelt waarschijnlijk gehoord heeft, van Nederlandse componisten uit zijn tijd. Een oude bekende daarvan is de Amersfoortse Jan Tollius, die Johan in zijn jonge jaren mogelijk in Amersfoort is tegengekomen. Op het programma staan twee werken van Tollius: Alleluia en Ego flos campi. Het Amersfoorts Kamerkoor hoopt met dit programma de geboortedag van Johan van Oldenbarnevelt extra luister bij te zetten en het publiek een kijkje te geven in de koormuziek uit zijn tijd. Deze ‘special’ is te beluisteren in de St. Aegtenkapel om 14.00 uur en in de St. Franciscus Xaveriuskerk om 16.00 uur.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info