Dag van de Amateurkunst Eindhoven

zo 26 jan 11:00 - 18:00
  • Muziek , Dans , Beeldend , Theater , Film/Fotografie , Schrijven
  • Pastoor Petersstraat 180
    5612 LW Eindhoven
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

De eerste editie van de Dag van de Amateurkunst in januari 2019 was met 500 deelnemers en 1000 bezoekers een groot succes. Daarom organiseert CKE samen met de Eindhovense Koren Federatie, de Bond van Eindhovense Muziekgezelschappen en Podium A in 2020 voor de tweede keer deze dag voor én door amateurkunstenaars.

De opzet is vernieuwd: we stimuleren kruisbestuiving en willen het publiek verwonderen en verrassen met optredens. Ook de beeldende kunst kan zich op deze dag laten zien. We bieden ruimtes voor het geven van workshops, open ateliers en exposities.

DOE MEE!
Door middel van dit amateurkunstfestival willen we de inwoners van Eindhoven laten zien hoe leuk, breed en divers de amateurkunstwereld in de stad is. Geen koor, muziekkorps, bigband, beeldend kunstenaar, dichter, theatergroep, dansgezelschap of individuele amateurkunstenaar mag hier eigenlijk ontbreken.

Meedoen kan op de volgende manieren:
1. Je geeft een uitvoering, presentatie of houdt een expositie;
2. Je gaat onder begeleiding van een kunstprofessional de uitdaging aan om ter plekke een crossover te maken: je wordt gekoppeld aan een andere deelnemer uit jouw eigen discipline en het resultaat van die kruisbestuiving presenteren jullie aan de andere deelnemers en het publiek;
3. Of nóg uitdagender: net als bij optie 2 maak je een crossover met een van de deelnemers, maar dan uit een ándere kunstdiscipline!

Wil jij of willen jullie deel uitmaken van deze dynamische dag? Stuur dan vóór 1 november 2019 een e-mail naar sandra.vangerwen@cke.nl. Vermeld daarin wie je bent of welke vereniging je vertegenwoordigt en op welke manier je mee wil doen. Zodra wij alle aanmeldingen hebben verwerkt en hopelijk veel spannende crossovers hebben bedacht, krijg je een terugkoppeling van ons.

BEZOEKERSINFORMATIE
De Dag van de Amateurkunst is gratis toegankelijk en vindt plaats op zondag 26 januari 2020 van 11.00 tot 18.00 uur bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Meer details over het programma worden later op deze website gepubliceerd.

100 JAAR CKE
In 2020 is het 100 jaar geleden dat de Eindhovense Muziekschool werd opgericht en daar begon het allemaal mee voor het CKE van nu. Door het jaar heen vieren we ons 100-jarig bestaan met activiteiten in huis, maar ook in en mét de stad. Want ook de gemeente Eindhoven is jarig. We trappen het eeuwfeest af met een weekend vol activiteiten: de kick-off van Café C Live! op vrijdagavond 24 januari, de open dag op zaterdag 25 januari en de Dag van de Amateurkunst op zondag 26 januari.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info