De-Nacht-Wacht

vr 21 jun - zo 21 jul 21:30

Beschrijving

Wanneer
Vrijdag 21 juni 2019
Aanvang 21.30 uur

Waar
Muziektent, Slotselaan Rossum
De toegang is gratis

Hoe bijzonder is het om bij het invallen van de nacht naar mooie muziek te luisteren in een lommerrijke omgeving met het geluid van de rivier op steenworp afstand en zicht op een mysterieus verlicht kasteel op de achtergrond. Speciaal voor deze avond hebben Mike Boddé, Sterre Konijn en Merel Vercammen een muziekvoorstelling gemaakt onder de titel “Nachtlicht”. Luister naar nachtmuziek in het schemerduister, naar nachtelijke jazzimprovisaties en natuurlijk naar “nocturnes”, de nachtmuziek uit de klassieke wereld. Beleef de nacht intens met Sterre, Merel en Mike. Beleef hun dromen en hun nachtmerries.
Voordat dit drietal om 23.30 uur het podium zal beklimmen is er meer muziek. Kamerkoor VOX o.l.v. Ad Broeksteeg laat van zich horen. De avond wordt geopend om 21.30 uur door een strijkersensemble met “Eine kleine Nachtmusik” van Mozart.

Programma

21.30u: Feestelijke opening van de avond met
de serenade Eine Kleine Nachtmusik, deel 1 van W.A. Mozart uitgevoerd door Marta Lopez Vega en Gyda Stephensen (viool), Norman Jansen (altviool) en Alex Geller (cello)

21.35u: Kamerkoor Vox o.l.v. Ad Broeksteeg met werken van onder meer Fauré, Rachmaninoff, Orff, Pärt, Elgar en Saint-Saëns

22.30u: Strijkersensemble in wisselende bezetting met werken van Piazolla (Oblivion), van Arvo Pärt (Spiegel in Spiegel) en van Samuel Barber (het Adagio voor Strijkers), afgewisseld met nachtelijke pianomuziek door Rik Hoogendoorn (o.a. Schubert, Mendelssohn en Chopin)

23.30u: Het programma “Nachtlicht” met Mike Boddé (piano), Merel Vercammen (viool en vibrandoneon) en Sterre Konijn (zang en duduk)

Tussen de verschillende optredens zijn er pauzemomenten voor een hapje en een drankje. Evenals uw klapstoel mag u dit zelf meenemen maar e.e.a. is ook daar verkrijgbaar. Gratis toegang. Uw auto graag parkeren aan de Waaldijk.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info