Docenten MAW Muziekonderwijs Aalst-Waalre in concert

zo 23 jun 15:00 - 16:30

Beschrijving

Zoals elk jaar staan een aantal docenten van MAW Muziekles Aalst-Waalre klaar om het slotconcert van het seizoen in de reeks Willibrordconcerten in Waalre luister bij te zetten. Samen met de organisatie van Willibrordconcerten biedt de docentenvereniging van het muziekonderwijs in de gemeente Waalre een gratis te bezoeken concert aan. De concertlocatie is de Oude Williborduskerk in de Oude Torenstraat en het optreden vindt plaats op zondag 23 juni om 15.00 uur.

Geslaagde formule
Het is inmiddels een bewezen geslaagde formule de docenten van MAW Muziekles Aalst-Waalre uit te nodigen om het slotconcert van het seizoen tot een wervelende muzikale gebeurtenis te maken. Een aantal docenten verzorgt zowel individueel als in samenspel optredens waarbij hun vakmanschap en virtuositeit in verschillende muzikale disciplines ruim aan bod komen. Het concert kenmerkt zich door enkele niet alledaagse combinaties van instrument- en repertoirekeuze waardoor sprake zal zijn van een grote variëteit in muziekkeuze en uitvoering. Maar tegelijkertijd wordt het een concert dat toegankelijk is voor een breed publiek, zo is er bijvoorbeeld een lied uit de recente Kempische Passion te horen. De professionaliteit en muzikaliteit van de optredende musici staan garant voor een hoogst origineel en virtuoos concert aan het slot van het concertseizoen 2018/2019 in Waalre.

Vakmanschap
Alle uitvoerenden zijn dagelijks bezig met muziek, zowel in het onderwijs als in de uitvoeringspraktijk. Verschillende muzikanten zijn ook verbonden aan orkesten en ensembles of verlenen als gastmusicus medewerking aan gerenommeerde muziekgezelschappen. Muzikale professionals in hart en nieren. Waalre mag trots zijn op de veelzijdigheid en hoge kwaliteit van het muziekonderwijs in het dorp. Zie ook de website: www.muziekles-aalstwaalre.nl

De uitvoerenden
Zondag 23 juni zijn onder andere present Mea van Delden, harp, Esther en Nadia ten Kate op respectievelijk cello en viool. Verder kan worden genoten van zang door de veelzijdige sopraan Irene Meeuvis, op de piano begeleid door Rob van Heck. Zij veroverde dit voorjaar in de rol van Maria de harten van het publiek tijdens de Kempische Passion met onder andere het lied ‘Open Einde’ dat zij vandaag opnieuw zal vertolken. Als klap op de vuurpijl presenteert zich Ensemble 103, liefst 8 hoornisten verbonden aan het Philips Symfonie Orkest. Dit wordt een uitermate verrassend, veelzijdig en feestelijk concert en een waardig slot van de maandelijkse concertreeks voor dit seizoen. Het concert op 23 juni in de Oude Willibrorduskerk begint om 15.00 uur en duurt ruim 1 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Het kerkje is open vanaf 14.30 uur. Vooraf reserveren is niet mogelijk. De 43e jaargang van de concertcyclus in Waalre start op zondag 15 september met een bevrijdingsconcert door het ensemble Tango de Barrio in samenwerking met Stichting Herdenking Brabants Gesneuvelden.

Voor informatie of voor de gratis maandelijkse digitale nieuwsbrief, mail naar: willibrordconcerten@upcmail.nl Volgen kan op Twitter en Facebook: Willibrordconcerten Waalre