Dock Fest

do 12 sep - zo 15 sep 20:30 - 23:00

Beschrijving

DOCK FEST nieuw festival voor Brabantse makers

Van donderdag 12 september tot en met zondag 15 september vindt de eerste editie plaats van
Dock Fest. Het nieuwe festival stelt Brabantse makers centraal en presenteert internationale makers die met Brabant samenwerken.
Bijzonder is dat Dock Fest plaatsvindt in Breda én Tilburg, bij Podium Bloos (Breda) als bij Dock Zuid.

Makerstuin
Het festival start met de officiële opening van Dock Zuid. Om 20.30u openen zich de deuren van “Makerstuin”, waarbij ruim 30 culturele organisaties, ambitieuze makers en ondernemers zich presenteren. Zo kun je ontspannen bij het yoga -ligconcert van Dyane Donck, draait Gert Gering een Silent Disco, en zijn er installaties van o.a. celliste Jacqueline Hamelink en Strijbos&vanRijswijk. Ook kun je deelnemen aan de percussie-workshop van Michiel Westerhuis, organiseert MBC een dialoog met muziekprofessionals, en presenteert BANK15 i.s.m. Goldfished ‘stof tot nadenken’.

Dock Fest
Dock Fest presenteert van vrijdag tot en met zondag (inter)nationale topmusici en
Brabants aanstormend talent in dubbelconcerten in zowel Breda als Tilburg. Op vrijdag treedt Reneé van Trier op met The Next Ensemble, en het collectief DOTT op in Tilburg. In Breda staan op dat moment twee duo’s: van pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Mete Erker, en het avontuurlijke Britse Run Logan Run.
Op zaterdag staat in Breda buurland België in de spotlights. Pianist TELDERMAN treedt op samen met de Brusselse accordeonist Tuur Florizoone, en drummer Teun Verbruggen brengt een duo – concert met Andrew Claes (o.a. Stuff). Zondag wordt het festival afgesloten in Tilburg. Deze avond brengt pedalsteel gitarist Mathijs Leeuwis nieuwe werken o.a. van stadscomponist Anthony Fiumara. En presenteert het duo van componist en soundwizard Richard van Kruysdijk met pianist Bart van Dongen nieuw materiaal.

Dock Zuid
Dock Zuid is de drijvende kracht achter het nieuwe festival. Dock Zuid is er voor de muzikale ondernemer, professionele makers, culturele organisaties en initiatiefrijke duizendpoten met torenhoge ambities.
Meer informatie en de volledige line -up staan op www.dockfest.eu

Individuele deelnemers

DOCK FEST #1

line-up:
Telderman & Tuur Florizoone, Mathijs Leeuwis, Orkun Agir, Jeroen van Vliet & Mete Erker, Rianne Wilbers & Jornt Duyx, René van Trier & The Next Ensemble, o.a.

datum:
12 tot en met 15 september

locaties:
Podium Bloos – Speelhuislaan 153, Breda
Dock Zuid – Ringbaan Oost 8.12, Tilburg

Tickets:
festivalticket €25
dagticket €15

Verkrijgbaar via www.dockfest.eu

Meer info

Bezoek deze website voor meer info