Dubbelvoorstelling Theater zonder grens en Toneelgroep Graficus

do 6 jun 20:00 - 22:00

Beschrijving

Stichting Theater Zonder Grens houdt zich bezig met het opzetten en uitvoeren van activiteiten op alle denkbare vlakken van theater en is sinds 1994 actief als een multiculturele vrijwilligersstichting. De vrijwilligers, deels professionele mensen uit de wereld van het theater die als vluchteling in Nederland hun leven opnieuw invulling moesten geven, deels amateur spelers, proberen zo gezamenlijk de rijkdom van verschillende culturen onder de aandacht te brengen.

Toneelgroep Graficus heeft vorig jaar haar 85-jarig bestaan gevierd en de toneelgroep is daarmee een van de oudste verenigingen in Apeldoorn. Dit jaar worden verschillende producties gespeeld, waaronder De Tragiek van de Wonderdokter, geschreven door Aad van der Waal, die tevens de regisseur van het stuk is. Spelers zijn Joey Wagemans en Michael Zwaaf.

Korte inhoud van het stuk:

Een toneelstuk over de tranen achter de lach, jaloezie en voorbarige conclusies.
Johan en Thomas zijn lid van dezelfde toneelvereniging. Zij hebben het druk met de repetities voor het toneelstuk ‘De Wonderdokter’; een absurd toneelstuk waarin Jezus weer op aarde komt in het lichaam van de nogal naïeve Dokter Schaap die (zonder er zelf erg in te hebben) wonderen verricht. Vanwege de omvang van hun rol – Johan is zelfs gekozen voor de hoofdrol – hebben zij besloten om naast de gezamenlijke bijeenkomsten van hun vereniging elke week ook nog eens extra te repeteren met z’n tweeën. Dit gebeurt op donderdagavonden in het huis van Johan’s moeder. Aanvankelijk zijn dit prettige en productieve avonden maar langzaam veranderen er een aantal dingen en komt de samenwerking tussen de twee jongens onder druk te staan.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info