Expo: "in Beeld gebracht"

wo 6 mrt - za 6 apr

Beschrijving

Expo “in Beeld gebracht”

Gerrit Peele, beeldhouwer pur sang, hakt, vijlt, schuurt en polijst samen met zijn leerlingen met liefde stenen met als resultaat prachtige beelden. Je zou kunnen spreken van een milde verbeelding. Dit hele hakproces is als studieproject door de kunstenaars van Open Atelier Landstad al schetsend op papier en doek vastgelegd. Deze schetsen zijn opgezet met houtskool of acryl en omlijsten de beelden op deze expositie. Het is een cliché maar kunst verbindt!
Dit alles is te zien vanaf 6 maart t/m 6 april in KunstGein Podium.

De feestelijke opening vindt plaats op 9 maart om 15.00 – 17.00uur. Je bent van harte welkom!

Wie is Gerrit Peele?
Begin 90er jaren krijgt Peele een aanbieding om in het atelier van Lowie Eskes te komen beeldhouwen. Daar wordt de basis gelegd voor zijn vrije werk, waarbij de natuur regelmatig model heeft gestaan. Om zijn kennis van het Beeldhouwen en bewerken van Natuursteen over te dragen geeft hij vanaf 1991 cursussen Beeldhouwen/Steenhouwen/Letterhakken. In de expositie” in Beeld gebracht” staat vooral het werk van zijn cursisten centraal.

home2

Open Atelier Landstad is een vereniging van enthousiaste kunstschilders.
De vereniging stelt zich ten doel: het stimuleren en ontwikkelen van de schilderkunst van de leden. Het plezier van samen schilderen blijft daarbij heel belangrijk. Open Atelier Landstad bestaat meer dan 35 jaar. Sinds 2003 houdt de vereniging jaarlijks een expositie in hun atelier aan ’t Hitteschild te IJsselstein.
Open Atelier Landstad: http//oa-landstad.jimdo.com

Individuele deelnemers

beeldhouwer Gerrit Peele en zijn cursisten.
Kunstenaars van Open Atelier Landstad

Meer info

Bezoek deze website voor meer info