Expo: Natuur(lijke) kunst

do 12 mrt - za 18 apr 12:00

Beschrijving

Expo: Natuur(lijke) kunst #in 2D en 3D#
Van 11 maart tot 19 april is er weer volop moois te zien in KunstGein Podium. Het is een gevarieerde expositie; metalen bomen, schilderijen met Hollandse landschappen en schilderijen gebaseerd op de (toekomstige) invloed van de techniek op de natuur en het leven. Kunstenaars Catherine Gathier, Jan Jacobs (schilderijen) en Jan Nebbeling (3D) hebben zich -ieder op eigenwijze- laten inspireren door de natuur.

Graag nodigen wij u uit voor de feestelijke opening op zaterdag 14 maart van 14.00 – 16.00 uur. De opening wordt verricht door een ware kunstliefhebber Hans Uytdewilligen uit Vianen.

Jan Nebbeling – objecten
Jan heeft 40 jaar gewerkt bij een groot bekend Nederlands zee sleepbedrijf en verschillende keren deze aardkloot gerond. Nu met pensioen en tijd genoeg voor hobby’s en een daarvan is, metalen boompjes maken van aluminiumdraad. Tijdens zijn verblijf in Schotland hij dit geleerd van iemand die deze boompjes maakte. Zo leerde hij de kneepjes van het vak en dit beviel zo goed dat hij er nu nog mee bezig ben.

Catherine Gathier – Schilderijen olieverf en acryl.
Beeldend kunstenaar die atelier houdt in Vianen.. Als realistisch kunstenaar schildert ze het liefst naar de werkelijkheid. Daarbij besteed ze veel aandacht aan het vinden van de juiste compositie, een goede verdeling van contrasten en een harmonisch kleurgebruik. Het (Hollandse) landschap, boeiende zeegezichten en zeer realistische stillevens zijn een belangrijk onderdeel van haar werk.

Jan Jacobs – schilderijen
Hij maakt schilderijen in acryl, maar vooraf tekent hij veel, om het ontstane onderwerp voor het schilderij eerst te toetsen op zijn mogelijkheden.
De tekenfase, de voorbereidende tekening voor het uiteindelijke schilderij, is steeds een ontdekkingstocht op een vel papier. Dan het schilderen; het mengen van kleuren, oneindig in hun combinaties. Zijn thema is: de (toekomstige) invloed van de techniek op de natuur, op het leven

Podium is open op woe-, do-, vrij-, za. 12.00-16.00. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig. U vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Op de foto Catherina Gathier en Jan Nebbeling

Meer info

Bezoek deze website voor meer info