expo"Kleurrijk"

wo 29 mei - za 6 jul

Beschrijving

EXPO: “Kleurrijk”
Dit is de titel van een uitgebreide exposite van kleurrijke kunstwerken van vier Nieuwegeinse kunstenaars – Karen Noordenbos, Gemma Ultee, Enid Felix-van Dijl en Martin Kolkman. Nu te zien t/m 6 juli in KunstGein Podium. Gedurende de exposite werkt Martin Kolkman aan een nieuw kunstwerk en hij nodigt u als toeschouwer uit ook het penseel ter hand te nemen en mee te schilderen op het doek. Wens welkom en kom kijken en/of schilderen!

Karen Noordenbos schildert al 30 jaar, eerst met aquarelverf, later kiest zij toch voor de felle kleuren van het acryl. De expressionisten als Jan Sluyters, Van Gogh en Breitner -met name hun kleurgebruik – zijn een inspiratiebron voor haar schilderwerk. Naast het schilderen is zij ook creatief met het maken van sieraden, deze zijn tijdens de expositie te bewonderen zijn.

Schilderen is voor Gemma Ultee, zelfs meer nog dan haar andere hobby fotografie de manier om uiting te geven aan wat haar raakt in de natuur, mens en dier. Met haar kleurgebruik en het schilderen van details wil zij haar persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp ondersteunen.

Voor Martin Kolkman is schilderen een hobby. Hij vindt het fijn zijn fantasieën op het schilderdoek weer te geven. Op dit ogenblik heeft hij geen “eigen stijl” en schildert hij op de manier die op dat moment boven komt. Waar hij voorheen schilderde met acryl heeft olieverf tegenwoordig zijn voorkeur.

Enid Felix-van Dijl – Keramist
In de loop der jaren heeft zij verschillende teken-, schilder en keramiek cursussen gevolgd. Uiteindelijk kiest zij voor het werken met klei. Lekker met je handen in de klei en al doende ontstaat er van alles in 3D. Hoe meer je je er in verdiept, hoe meer mogelijkheden je ontdekt.

Podium is open woe-, do-, vrij-, za. 13.00-17.00. Een van de kunstenaars is altijd aanwezig. Voor meer informatie kijk op onze site http://kunstgein.nl/expositie. U vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage aan Raadstede 75 te bekijken.

vlnr.op de foto: Gemma Ultee, Martin Kolkman, Enid Felix- van Dijl en Karen Noordenbos.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info