Exposite: Toeval!

wo 9 okt - za 9 nov 13:00 - 17:00

Beschrijving

Expositie: Toeval

KunstGein Podium én de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) zijn wederom helemaal ingericht met nieuwe kunst. Van de kunstenaars; Margot Bavinck-Rompa, Ben van der Malen zijn er schilderijen te zien, Marijke Prenger toont op haar eigenwijze de passie voor monoprinten. Voor het ruimtelijk werk is veelzijdige kunstenaar Louise Mastenbroek en beeldhouwer Marian Menting verantwoordelijk.
De expositie is te zien vanaf 9 oktober t/m 9 november.

Ben van der Malen – Schilderen – tekenen
Bij zijn pensionering kreeg hij een workshop acrylschilderen aangeboden. Dit was de start van een nieuwe vrijetijdsbesteding. Om te ervaren wat het leukste was volgt hij verschillende cursussen: Schetsen en Tekenen, Portrettekenen, Modeltekenen, Pastelkrijt, Acryl, Aquarel en Olieverf.
Zijn werk is veelal figuratief/realistich en hij houdt ervan om een grap in zijn werk te (ver)stoppen of een knipoog naar de maatschappij te trekken. We lachen te weinig!!

Louise Mastenbroek – Beeldhouwen
Met vervroegd pensioen en dan?…ja, lekker creatief bezig zijn. Na het volgen van een workshop beeldhouwen weet zij het zeker, dit is het, hakken raspen vijlen en schuren! Het werken met hamer en beitel is bijna meditatief, het geeft ritmisch rust. Steen is een natuur product en kan je enorm verrassen. Het lijkt grof werk, maar juist de afwerking en precisie laten het beeld glanzen en stralen. Zelf vindt zij kleur in een steen mooi, maar ook de transparante albast is prachtig.

Margot Bavinck-Rompa schilderijen.
Een situatie, een gebeurtenis, een persoon, tekst, muziek, een kleur, een afbeelding. Zij maakt niet vaak zomaar iets, achter haar schilderijen zit bijna altijd een verhaal. Meestal is het iets vrolijks met veel kleuren, soms iets geks, iets grappigs of iets abstracts. Soms wordt haar werk gecombineerd met een tekst of gedicht. Daarnaast heeft ze een passie voor portretschilderen, een
verslavende bezigheid.

Marijke Prenger – monoprinten
Sinds kort experimenteert zij met monoprinten*) op textiel of papier en met verven en bedrukken van textiel.
Tijdens deze expositie toont zij voor het eerst haar monoprints op textiel. Met organische vormen, bladeren, grassen, bloemen en stiksels zijn de composities gemaakt. Monoprinten is een boeiende bezigheid; het nodigt uit tot eindeloos experimenteren. Iedere print is een verrassing: is het mooi geworden of……kan het weg?

Marian Menting – Beelden
Na eerdere ervaringen met beeldhouwen in steen heeft zij sinds 2003 daarin haar meest passende creatieve vorm gevonden.
In haar werk gebruikt zij verschillende steensoorten, maar ook met weerbestendig synthetisch gips om drijvende vijverbeelden te maken, verwerkt ze mosselschelpen en glazen objecten in leisteen.
Voor haar is niet alleen het eindproduct, maar het proces zeker zo belangrijk. Laat je erin opgaan en laat de steen de ontwikkeling van het beeld bepalen.
Zeker ook een vermelding waard is dat haar beeld “Buitenbeentje” afgelopen
zomer op de Europa Zomerexpo in museum de Fundatie te Zwolle heeft gestaan.

*) Een monoprint is een grafische druktechniek, waarbij je maar één unieke afdruk van een vorm of tekening kunt maken. Je kunt dus niet in oplages drukken.
Hiervoor gebruik je een “Gelli plate”; deze smeer je in met acryl- of textielverf en leg er sjablonen, bladeren, of ander materiaal op. Dan dek je de plaat af met de te bedrukken stof. Door op de achterkant hiervan te wrijven ontstaat een enkele afdruk (in spiegelbeeld). Op deze manier kun je meerdere lagen op je stof printen totdat er een mooie compositie is ontstaan.

Op de foto v.l.n.r. Ben van der Malen, Margot Bavinck-Rompa, Marijke Prenger en Louise Mastenbroek. Niet op de foto Marian Menting.

Podium is open woe-, do-, vrij-, za. 13.00-17.00. Een van de kunstenaars is altijd aanwezig. Voor meer informatie kijk op onze site http://kunstgein.nl/expositie.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info