Expositie "Back on Track"

za 2 jun - zo 17 jun

Beschrijving

Op 2 juni 2018 start de expositie “Back on track” in ‘t Achterhuis in Roermond.
De kunstschilders Sandra Litjens (Melick), Almie Willems (Panningen) en Sabine van den Brand (Giesbeek), verenigd in het collectief Variantes d’Art, hebben een jaar niet samen geëxposeerd. Ieder om haar eigen reden. Deze tijd heeft zich voor alle drie vertaald in een nieuwe collectie, nieuwe schilderthema’s en verdieping van hun werk.

Passie voor schilderen vanuit de behoefte ‘scheppend’ bezig te zijn. Almie Willems is al jarenlang actief op het gebied van creativiteit. Behalve uitdrukken van haar eigen inspiratie, zet zij haar creativiteit ook in om anderen op weg te helpen. Haar oeuvre bestaat uit diverse schilderwerken, in vele werken gebruikt zij diverse soorten materie. Almie volgt de Kunstacademie in Arendonk (B) en heeft verschillende nominaties voor kunstprijzen op haar naam staan. Almie heeft een fysiek en emotioneel bewogen jaar achter de rug. Dit uit zich in haar huidige werk, dat naast schilderkunst inmiddels ook bestaat uit natuurstenen beelden.

De schilderijen van Sandra Litjens kenmerken zich door kleur en expressiviteit. Als ik mij kan uiten in kleur en beeld, kan ik me volledig los maken van de wereld om mij heen”. Haar schilderstijl is duidelijk herkenbaar door haar penseelvoering en kleurgebruik. Met dit kleurgebruik weet zij de kijker te raken. In de afgelopen periode heeft Sandra zich meer verdiept in het schilderen van landschappen op een eigen abstracte manier.

Sabine van den Brand laat zich inspireren door natuur en vergankelijkheid. Haar inspiratie haalt zij o.a. uit lange ritten met haar paard en herinneringen aan zee, strand en haar jeugd. Zij weet realistische beelden spannend neer te zetten door gebruik te maken van verschillende materialen die zij ook hun eigen verhaal wil laten vertellen. Het geeft een “natuurlijk” resultaat en blijft boeien. Haar verhuizing naar Gelderland heeft haar nieuwe inzichten gegeven en een nieuwe dimensie toegevoegd aan haar werken. In het Achterhuis zal zij haar volledig nieuwe stijl tentoonstellen.