Expositie : Bouw-Kunst!

wo 14 jul - za 21 aug 12:00 - 16:00

Beschrijving

Expositie: Bouw-Kunst
Vanaf 14 juli t/m 21 augustus is er in KunstGein Podium weer een nieuwe expositie: Bouw-Kunst. Voor kunstenaars Anna van der Sloot, Han Overgaauw en Ad Terlouw staat het woord bouwen in deze expo centraal. Schilderijen met gebouwen, architectonisch foto’s en stenen beelden, maar er is meer te zien.

Anna van der Sloot – Beelden. Haar beeldhouwwerk ontstaat eigenlijk altijd puur intuïtief. Het werken aan de steen is feitelijk één grote meditatie. Het begint al op het moment dat zij de steen uitzoekt, maar eigenlijk voelt het ook alsof de steen haar uitzoekt. Zo wordt het werken aan het beeld een samenwerking waarbij de steen leidend is. En zo komt het dan uiteindelijk tot een verrassende beeldentaal, meestal abstract van vorm.

Het perfecte plaatje
Han Overgaauw – fotografie. Zijn roots liggen in Rotterdam waar hij in de theaterwereld heeft gewerkt. Vooral het werken met belichting sprak hem heel erg aan. Geweldig het creëren van mooie dingen, het creëren van beelden. Zijn signatuur is het bewerken van foto’s en zo bouwt hij aan “het perfecte plaatje”. De bewerkingen raken aan de werkelijkheid maar hebben vrijwel altijd een surrealistische touch.

Ad Terlouw – schilderen en tekenen. De schilderijen die gemaakt zijn met acrylverf zie je dreigende luchten, zonnige landschappen en stadsgezichten zonder de fysieke aanwezigheid van de mens. Op zoek naar een eigen stijl eindigt hij regelmatig bij het expressionisme maar dan ineens zie je weer strakke lijnen in zijn werk. Werken zeggen veel over hoe de kunstenaar in het leven en de wereld staat.

Tijdens de expositie is er altijd een van de kunstenaars aanwezig om je vragen te beantwoorden zoals hoe het werk tot stand is gekomen.

Podium is open op woe-, do-, vrij-, za. 12.00-16.00. Je vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Individuele deelnemers

Kunstenaars Anna van der Sloot, Han Overgaauw en Ad Terlouw

Meer info

Bezoek deze website voor meer info