Expositie : een kleurrijke wereld!

wo 26 jan - za 5 mrt 12:00 - 16:00

Beschrijving

KunstGein start dit nieuwe jaar feestelijk met een werkelijk spectaculaire expositie vol kleurrijke schilderijen en met als kers op de taart kunstige bouwwerken gemaakt van Lego. De exposerende kunstenaars zijn; Jan Muller, Patti met schilderijen Gonneke Prak en Agnes van Es met Lego. Vanaf morgen 26 januari t/m 5 maart bent u van harte welkom.

Lego is hot!
Afgelopen zomer won Gonneke Park een voorname bouwwedstrijd met Lego. Als prijs was haar werk “Story of a Friendly Dragon” 3 maanden lang te bewonderen in de Hermitage-tentoonstelling; Romanov’s in de ban van de ridders. En nu te zien in KunstGein podium.

Met haar beeldend werk wil zij verbeelding en fantasie oproepen. Lego, een van de media waar ze graag mee werkt, nodigt bij uitstek hiertoe uit. Het is mooi wanneer de verhalen van de toeschouwer en haar werk een verbinding met elkaar aangaan. Ze gaat hier graag over in gesprek. Naast eigen Lego-werk zijn er ook een aantal werken wat zij samen met haar Lego-duo Agnes van Es heeft gemaakt te zien.

Workshops
Ook leuk; Gonneke Prak organiseert op zaterdag 19 februari en woensdag 2 maart workshops 'stop-motion filmpjes maken met Lego'.
zie voor meer info www.kunstgein.nl.

Agnes van Es
In haar werk als erfgoedprofessional vindt van Es het belangrijk dat mensen altijd blijven ontdekken. Ontdekken kan op zoveel verschillende manieren. Of je nu je eigen wereld of die van iemand anders wilt gaan ontdekken. Met Lego kun je elke wereld bouwen door je eigen fantasie te gebruiken. Maar vergeet niet zo af en toe om Lego de echte wereld te laten ontdekken!

Schilderijen mix media
"Pattie is een autodidact kunstenaar. Zijn grote, vaak chaotische werken springen meteen in het oog met kleurrijke karakters en wilde teksten op het doek. Maar wie verder kijkt dan de bonte verzameling personages en de moeite neemt de cryptische teksten te ontrafelen wordt getrakteerd op een kijkje in de ziel. Kunstenaar Pattie werkt voornamelijk met acryl en spuitbus.

Door zijn werk als ontwerper in de reclamewereld had Jan Muller al oog voor vormgeving. Zo begint hij zes jaar geleden met naschilderen van foto’s, intussen heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Met zijn treffende schilderijen brengt hij het landschap en bewoners tot leven. In zijn werk valt veel te ontdekken, fascinerend, kleurrijk, verrassend perspectief en heel veel fantasie. Maar wat vooral opvalt in zijn werk is humor.

Tijdens de expositie is er altijd een van de kunstenaars aanwezig die u graag meer kan vertellen over het werk dat u boeit. Podium is open woe-, do-, vrij-, za. 12.00-16.00. Voor meer informatie kijk op onze site. U vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info