Expositie : opposites attract

wo 28 apr - za 1 mei

Beschrijving

EXPO: Opposites attract

KunstGein Podium is OPEN op afspraak, twijfel niet en kom gezellig langs en ontmoet één van de kunstenaars.

Er is genoeg te zien, schilderijen van Koos Ket, Cor Coomans met mozaïeken, tekeningen, aquarellen en het keramiek van Wil Udo. Kunst met veel tegenstellingen, die deze expositie boeiend en tegelijkertijd ook grappig maakt en zeker een glimlach op uw gezicht kan toveren. Bekijk ook de etalage op de Raadstede nr.75. De expo is te zien t/m 29 mei.

Maak een afspraak via: stichtingkunstgein@gmail.com of bel 06-23332094

Meer over de kunstenaars.
Wil Udo – keramiek
Sinds 1989 volgt zij lessen bij Lea Wijnhoven. Het werken met klei vindt ze prettig. Haar werk is voornamelijk figuratief en bestaat o.a. uit mensen in al hun facetten. Het werken in thema’s heeft haar voorkeur, omdat je je dan echt kunt verdiepen in een bepaald onderwerp. Zo heeft ze onder andere vrouwfiguren, kinderen en zelfs een heel koor van dikke dames gemaakt.
Tegenwoordig is haar werk voornamelijk gebaseerd op haar hondje een teckel genaamd Teuntje. De humor, eigenwijsheid en vorm van het hondje probeert ze in klei uit te drukken. Geheel toevallig ontstond het idee om samen met Lea potten met teckels te maken. De potten zijn gedraaid door docente Lea en de versiering erop is van Wil…….de leerling.

Koos Ket – schilderijen
Een groot deel van zijn leven is de liefde voor de schilderkunst, de laatste jaren gaat zijn werk van magisch realisme naar natuur en materie. Voor Ket is kunst de belichaming van het rijk der vrijheid, kan zelf moeilijk iets over zijn werk zeggen, is vaak niet tevreden, steeds maar weer worstelen met de materie en zal er wel nooit uitkomen.

Cor Coomans – mozaïeken – aquarellen- tekenen
Cor vindt het fijn dat hij voor de tweede keer kan exposeren bij het Kunstgein Podium. Sindsdien heeft hij zeker niet stil gezeten en heeft nieuwe ervaringen opgedaan, ook in het buitenland. Tijdens zijn verblijf in Frankrijk heeft hij met succes aan een “groot” mozaïek gewerkt (8²m). Ook dichterbij is een fraai mozaïek kunstwerk te bewonderen en wel in de garage van het appartementen complex. De bewoners zijn trots op hem. En er is meer van zijn hand te zien, aquarellen en tekeningen. Echt kleine pareltjes! Cor geeft nog steeds les aan een groep enthousiaste leerlingen. Mozaïeken in Nieuwegein (mozaiek-corcoomans.nl)

Podium is open op afspraak via stichtingkunstgein@gmail.com of bel met 06-23332094. U vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein.

Foto v.l.n.r. Cor Coomans, Koos Ket en Wil Udo

Individuele deelnemers

Kunstenaars Koos Ket, Cor Coomans en Wil Udo

Meer info

Bezoek deze website voor meer info