Expositie: Uit de Kunst

vr 8 okt - za 13 nov 12:00 - 16:00

Beschrijving

Expositie : Uit de Kunst! Tot en met 13 november is er weer een gloednieuwe expositie met veel schilderkunst in KunstGein Podium te zien. Het kunst aanbod is van de leerlingen van Catherine Gathier.

Catherine Gathier heeft in Vianen een schilderatelier en geeft schildervakanties in binnen- en buitenland. In haar atelier ontvangt zij wekelijks een aantal zeer enthousiaste cursisten.

Er wordt geschilderd met diverse materialen, zoals acryl, olieverf en aquarel. Verschillende onderwerpen passeren de revue. Afgelopen jaren kwamen thema’s aan bod als: Winterlandschap, Nacht in de schilderkunst, Abstraheren van landschap, Werken met reliëf, Bloemen en nog veel meer.
De cursisten werken allemaal in hun eigen stijl en op hun eigen niveau en krijgen aanwijzingen die hen weer een stapje verder brengen. Er wordt naast veel plezier, ook prachtig werk gemaakt. Deze unieke en uitgebreide tentoonstelling toont een bloemlezing van dit zeer diverse werk. Naast dit werk zijn ook enkele schilderijen van Catherine te zien.

Schilder demonstratie
Let op!.….op zaterdag 6 november geeft Catherine een demonstratie schildertechnieken, aanvang 14.00 uur. In een uur tijd legt zij uit hoe je een schilderij opzet en hoe werkt je het uit in diverse lagen. Aan bod komen verschillende methodes en penseelstreken, zoals de droge kwast techniek en het werken met paletmessen, het blenden van kleuren en het aanbrengen van een glacis. U bent van harte welkom en aanmelden is niet nodig.
Tijdens de expositie is er altijd een van de kunstenaars aanwezig die u graag meer kan vertellen over het werk dat u boeit.

Podium is open woe-, do-, vrij-, za. 12.00-16.00. Voor meer informatie kijk op onze site. U vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Op de foto een trotse Catherine Gathier met een van haar cursiste Jannigje Hansen.

Individuele deelnemers

Catherine Gathier met haar cursisten

Meer info

Bezoek deze website voor meer info