Expositie van kunstenaars van De Blauwe Roek in Rabobank Heerenveen.

do 1 jun - zo 31 dec 09:00

Beschrijving

Kunstenaars van Atelier en Kunstuitleen De Blauwe Roek uit Drachten exposeren sinds kort in de Rabobank in Heerenveen. Het Atelier is onderdeel van WIL, een zorgorganisatie die mensen ondersteunt in het dagelijks leven bij werken en wonen.

Tijdens deze expositie laten de kunstenaars zowel abstract als figuratief werk zien. Hier is voor gekozen om de grote diversiteit in het werk van de bijzondere kunstenaars van De Blauwe Roek te tonen.

De abstracte werken zijn van Dorothe IJszenga en Ineke Wijma. Voor hen is de betekenis duidelijk, de toeschouwer bekijkt het werk vanuit zichzelf en heeft een eigen interpretatie. Wat opvalt bij deze schilderijen is dat –hoewel de composities gecompliceerd zijn- ze een opvallende harmonie en balans laten zien.

Tussen het figuratieve en abstracte werk wordt –als een soort brug- een schilderij getoond van Bianca Venmans. Haar werk kenmerkt zich door organische vormen; het is een groot en spontaan geschilderd stuk.

Het figuratieve werk is van Samantha Wierda. In haar schilderijen speelt de koe een hoofdrol, dit dier is haar grote inspiratiebron: vooral de blik in de ogen van de koeien spreekt haar aan. Samantha beeldt de dieren uit met forse vloeiende lijnen en schildert in grote zachte kleurvlakken.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info