Fotoschool Assen in Podium Zuidhaege

vr 19 jun - vr 17 jul

Beschrijving

Fotoschool Assen (Han Mulder)

Wil je de mogelijkheden van je compact- of reflexcamera stap voor stap leren ontdekken en ‘beter leren kijken’? Of wil je uitgedaagd worden door beeldende opdrachten aangevuld met technische workshops voor het ontwikkelen van jouw fotografische stijl? Dan is Fotoschool Assen de juiste keus!

voor elk niveau een cursus
bijeenkomsten bieden een goede mix van theorie & praktijk
lesprogramma biedt structuur
aandacht voor techniek en het beeldend proces
thuisopdrachten & werkbespreking

Al geruime tijd geeft Fotoschool Assen cursussen fotografie in de fotostudio van Podium Zuidhaege. De cursussen zijn gecertificeerd met het Keurmerk Kunstkeur, wat staat voor een hoge kwaliteit. Daarnaast verzorgt Fotoschool Assen verschillende losse workshops (ook voor jongeren). Hieronder vind je een globaal overzicht van de cursussen. Kijk voor meer informatie op: http://beeldrijkassen.blogspot.nl/

module 1 – basis fotografie

Deze praktische cursus is bedoeld voor de beginnende fotograaf. De nadruk ligt op het leren kijken en goed omgaan met je eigen digitale camera. Aan de orde komen: belichten sluitertijd/diafragma), flitstechniek, lichtvoering, witbalans, fotografische vormgeving ( compositie, standpuntbepaling).

module 2 – basis vervolg

Deze praktische cursus is een vervolg op de basiscursus module 1 maar ook voor degene die zijn vaardigheden wil opfrissen en uitbreiden. Je hebt kennis gemaakt met de vormgevingsaspecten en beheerst de technische basisvaardigheden van de camera. In deze lessen leer je nieuwe technieken (menglicht, high-lowkey, etc.) en werk je aan uitdagende opdrachten in de studio en op locatie (portret, reportage, geënsceneerde fotografie).

module 3 – gevorderd

Dit inspirerend cursustraject sluit aan op de basiscursus vervolg (module 2) en is een verdiepingscursus. Je gaat met gekozen thema’s en opdrachten onder deskundige begeleiding van de docent een eigen stijl ontwikkelen. Dit doen we door groepsmatig en zelfstandig te werken en veel werk te bespreken. De individuele – groepsbespreking en presentatie zijn daarom belangrijke onderdelen die worden aangevuld met technische Workshops. Dit alles zorgt voor verdieping en kwaliteitsverbetering van je eigen werk.

module 4 – portfolio lessen

Deze opzet is voor deelnemers die module 3 hebben doorlopen, zelfstandig fotograferen en opzoek zijn naar persoonlijke begeleiding om te werken aan inhoudelijke verdieping en stijl. In de bijeenkomsten bespreken we elkaars werk en met iedere deelnemer zal een traject afgesproken worden rond een thema dat je boeit en wilt uitdiepen. In dit “ fotografisch onderzoek” word je begeleid in het proces , het organiseren , techniek, uitvoering en presentatie.

beeldbewerking (Photoshop )

In deze training van vier bijeenkomsten wordt een goede basis gelegd in beeldbewerking. Tijdens de bijeenkomsten nemen we uitgebreid het programma door aan de hand van voorbeelden en je werkt aan creatieve thuisopdrachten. De cursusopzet zal kleinschalig zijn wat als groot voordeel heeft een goede begeleiding en werkbespreking. Aan de orde komen o.a. kalibratie, de interface, pixels en bestanden, beeldgrootte en resolutie (up/down sampling), goed corrigeren en retoucheren (op geavanceerde manier), selecteren, met lagen werken, (geavanceerde) laagtechnieken, filters (corrigerende, destructieve filters) etc.

Workshop flitsen NIEUW

MEDIA MIX – Atelier (8 -13 jaar) NIEUW

Weet je dat je op allerlei manieren verhalen kunt vertellen in beeld? In het atelier gaan we met verschillende technieken en materialen aan de slag! We gaan fotograferen, achtergronden schilderen, voorstellingen bouwen, filmen en maken ‘selfies’ en animaties. Je leert en ziet ook hoe kunstenaars het doen.

‘FACE IT’ (13 -16 jaar) NIEUW

fotografeer of film je met je mobiel, camera en wil je meer van de techniek ontdekken, ‘beter leren kijken’, werken met licht, compositie. Met uitdagende opdrachten ga je aan de slag. Natuurlijk ga je de opnames direct delen met je vrienden.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info