Goois Symfonie Orkest: Dromen of dansen? Allebei!

zo 16 jun 15:00 - 17:00

Beschrijving

Het Goois Symfonie Orkest luidt de zomer in met Franse en Spaanse muziek. Op zondag 16 juni speelt het orkest in de Hilversumse Regenboogkerk een zeer afwisselend programma. De vermaarde Wybe Kooijmans soleert in het orgelconcert van Poulenc, waarbij het publiek kennis kan maken met het bijzondere orgel van de Regenboogkerk.

De muziek op 16 juni is soms zeer dromerig en zacht, dan weer sterk ritmisch en met een flink geluidsniveau. Dit is alleen al het geval in het indrukwekkende orgelconcert van Francis Poulenc (1899 – 1963). Het stuk beweegt zich van de barokke wereld van Bach naar de speelse klanken van een kermisorgel. Deze muziek vraagt het uiterste van het 150 jaar oude Britse kerkorgel, dat sinds 2013 in de Regenboogkerk staat. Solist is Wybe Kooijmans, de vaste organist van de Grote Kerk te Naarden en veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.
Het orkest speelt meer Franse muziek: de dromerige ‘Prélude à l’après-midi d’un Faune’ van Claude Debussy (1862 – 1918). In dit impressionistische werk liet Debussy zich inspireren door het gelijknamige gedicht van Stéphane Mallarmé. De dwarsfluit staat symbool voor de dromerige faun.
De Franse componist en organist Émile Bernard (1843 – 1902). Schreef het Divertissement in laatromantische stijl voor dubbelkwintet dat hij aan de beroemde fluitist Paul Taffanel opdroeg. .
Volop Spaanse ritmes en melodieën klinken in Manuel de Falla’s ‘Sombrero de tres picos’ ofwel ‘De driekanten steek’. Deze onstuimige balletmuziek is gebaseerd op een oud Spaans volksverhaal over een valse gouverneur die een rechtschapen molenaarsvrouw probeert de verleiden. Het zal moeilijk worden voor het publiek om stil te blijven zitten.

Regeboogkerk, Nassaulaan 22, Hilversum 15.00
Prijs: € 15 (donateurs € 10); tot 18 jaar € 5; tot 12 jaar gratis
Kaartverkoop: online te kopen bij Podiumplein en vanaf 14.30 aan de zaal
www.gooissymfonieorkest.nl

Individuele deelnemers

Goois Symfonie Orkest o.l.v. Joost Geevers
Solist: Wybe Kooijmans

Meer info

Bezoek deze website voor meer info