Gôols Goud

zo 28 mei 11:30 - 17:00
  • Muziek , Dans , Beeldend , Theater , Film/Fotografie , Schrijven , Digitaal
  • Thomas van Diessenstraat
    5051 Goirle
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Er zit Gôols Goud in iedereen!

Amateurkunstbeoefenaars en -organisatoren in Goirle en Riel dragen, met trots, de stempel ‘Gôols Goud’. Ben jij creatief, maar draag jij de stempel nog niet? Of weet je nog niet precies wat jouw creatieve talent is en wil je dit graag ontdekken? Kom dan op zondag 28 mei naar ‘De Smaak van Goirle’ in CC Jan van Besouw en Mainframe én doe mee aan ‘Project ReCK’, kinderkunst in Riel. Kijk je graag naar kunst? Bezoek dan ook de Amateurkunst tentoonstelling in het Gemeentehuis en in Centrum Goirle. Daag jezelf uit, ontdek je talent en laat het zien, want er zit Gôols Goud in iedereen!

Volgens Wikipedia is een kunstenaar “iemand die zijn of haar creatieve begaafdheid gebruikt om kunst te maken.” Je werk hoeft niet in een museum te hangen en grote zalen vullen is geen vereiste. Iedereen is kunstenaar en dat kun je op 28 mei ervaren. Als bij een festival ren je van-hot-naar-her en waan je jezelf een danser, kok, beeldhouwer, koorzanger, mode ontwerper, animator, schilder, juwelier, scriptschrijver, grunter, graffity spuiter, filmmaker, striptekenaar, fotograaf, acteur of tekstschrijver.

Amateurkunstverenigingen, stichtingen en organisaties, die de stempel Gôols Goud al dragen, laten je zondag zien hoe divers het smaakpalet van amateurkunst is. Ze presenteren wat ze zoal leren en bovendien waar ze plezier aan beleven. Ze nodigen jou uit om overal van te komen proeven en je eigen talent-ingrediënt aan het smaakpalet toe te voegen. Laat je verrassen door een knalzure demonstratie, vraag om bitterpittige informatie over cursussen die je misschien wilt gaan volgen, kijk naar een brokkenzoete dans of ga aan de slag met een zoutlastige workshop. Je hoeft je niet aan te melden. Je kunt overal binnen lopen. Iedereen is welkom. Stokjong & piepoud, samen in de blender.

De Open dag van CC Jan van Besouw valt samen met De Smaak van Goirle. Op alle verdiepingen is wat te ontdekken en in de Fraterstuin kun je lekker loungen. Mede huisgenoten zoals Factorium, de Bibliotheek en vele anderen presenteren zich. Bij Mainframe staan de deuren open en laten jongeren zien wat ze inspireert. In Centrum Goirle en in het Gemeentehuis is de tentoonstelling van amateurkunstenaars te zien, die georganiseerd wordt door de commissie Kunst en Cultuur in samenwerking met Centrum Goirle. In Riel vindt Project ReCK plaats in de Leybron.

Gôols Goud is hét platform voor amateurkunst in de gemeente Goirle. Het is een bindmiddel vanuit de Contactraad Cultuur Goirle en mag door iedere amateurkunstenaar in Goirle en Riel gebruikt worden. Op de facebookpagina’s van ‘Gôols Goud’ en ‘Project ReCK’ vind je alle actuele informatie over de verschillende programma’s. We zien je graag op zondag 28 mei!

Individuele deelnemers

De Smaak van Goirle | 11.30 – 17.00

Cultureel Centrum Jan van Besouw *Open Dag*:
Huurders en gebruikers presenteren zich met demonstraties, presentaties, workshops en infostands. In de Foyer, Annetje van Puijenbroek Kapel & Fraterstuin o.a. de ‘Veelkorenmix’ met Muzemento & Ladies First & Leediez, Theater Boktor, LOG, Rondje Kunst, KBO afd. Goirle, Het Seniorenorkest Hart van Brabant, FAK Lumen, De dames van ’t Trendje, CC Blue, De Linkse Hobbyband, De Big Band Goirle, Atelier ’78, Poppentheater Jeanne van Midde, Factorium met o.a. M4U en dans, Little Shop of Horrors en het Reuzengilde.
Bibliotheek Goirle:
o.a. workshops Striptekenen, Greenscreen, Quiz en Taal café.
Mainframe:
o.a. workshops Hip Hop, Graffity, Grunten, Koken, Schilderen en Sieraden maken.

Project ReCK | 14.30 – 17.00 | Leybron Riel
Kinderkunst tentoonstelling & workshops.

Amateurkunst tentoonstelling | Gemeentehuis & Centrum Goirle
Opening tentoonstelling op 24 mei, 19.30u in het Gemeentehuis.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info