Gratis Djembé workshops

zo 3 jun 14:00 - 15:00
zo 10 jun 14:00 - 15:00
zo 17 jun 14:00 - 15:00
zo 24 jun 14:00 - 15:00

Beschrijving

In Het Kruispunt worden op alle zaterdagen in de maand juni workshops djembé gegeven. De cursus is gratis en is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Iedere cursus start om 14.00 uur en duurt tot 15.00 uur. De reeks wordt gegeven in samenwerking met CultuurLocaal. De deelnemers werken toe naar een opvoering die wordt gegeven op de laatste lesdag voor alle ouders.

Tijdens deze vijf lessen leer je verschillende Afrikaanse ritmes spelen maar ook hoe je zelf een ritme kunt maken. Of hoe je je eigen rap of favoriete nummer begeleidt. En… tijdens ons optreden aan het einde van de cursus geef je een spetterende solo voor je vrienden en vriendinnen, je vader, moeder, je broer of zus.
Behalve op de djembé speel je ook op kleine percussie- instrumenten zoals de bel, woodblock en shekere zodat het ritme meer klankkleur krijgt. Je leert de speltechniek van de instrumenten, je leert om een ritmepatroon strak vol te houden, dus zonder versnellen en vertragen en zonder in de war te raken van de geluiden om je heen.

De docente is Saskia van Vliet. Zij verzorgt sinds 1996 percussie/zangworkshops en lessen aan zowel kinderen als volwassenen binnen het onderwijs, instellingen en bedrijven. Haar muzikale belangstelling gaat voornamelijk uit naar Afrika vanwege de muzikale diversiteit van het continent. Zij heeft zowel in Afrika als in Europa lessen gevolgd van Afrikaanse masterdrummers.

Aanmeldingen verlopen via www.hetkruispunt.nl. De workshops zijn gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Barendrechts Dagblad en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in Het Kruispunt. Kijk op www.hetkruispunt.nl voor het volledige programma.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info