Harmonie

vr 16 jun 20:30
za 17 jun 20:30
zo 18 jun 20:30
vr 23 jun 20:30
za 24 jun 20:30
zo 25 jun 20:30
vr 30 jun 20:30
za 1 jul 20:30
zo 2 jul 20:30

Beschrijving

In 2017 bestaat de Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak uit Zundert 175 jaar en Het Zunderts Toneel 70 jaar. Beide dorpsverenigingen vieren hun jubilea in een unieke coproductie, de muziektheaterproductie Harmonie.

In Harmonie volgt het publiek de dagelijkse beslommeringen van enkele dorpsbewoners. Ze delen lief en leed in hun gezamenlijke hobby, de harmonie. Wanneer ze samen muziek maken, blazen ze uit. Hun muziek kleurt hun leven en dat van hun dorpsgenoten die naar hen komen kijken en luisteren. In de parochiezaal, op de markt, langs de kant van de straat. Al eeuwen lang. Niets lijkt deze harmonie te verstoren.
Maar schijn bedriegt ook deze keer. Enkele, elkaar snel opvolgende gebeurtenissen blijken minder onschuldig dan verwacht. Een pijnlijke scheiding, een nieuwe liefde, een dodelijke ziekte, iets met nieuwkomers en een onduidelijke kwestie over geld. De rust wordt verstoord, het evenwicht bedreigd. De harmonie staat op barsten en het dorp verscheurt mee.

Door de alledaagsheid van Harmonie heen schemert hier en daar een groter verhaal over een verstoorde balans en schuivende waardheden. De muziekvereniging als metafoor voor de toestand in de wereld. Tegelijkertijd verhaalt Harmonie over een van de mooiste middelen van de mens om het leven weerstand te bieden: muziek.

artistiek team Harmonie
samenstelling Peter Dictus (scenario) en Corné van Sprundel (regie)
muzikale leiding Gerard de Krom, dirigent Nut & Vermaak
choreografie Hilke Bastiaansen & Marleen Hendrickx (Basickx)
toneelbeeld Robin Schijfs & Ludo Nelemans

randprogrammering
De voorstelling kent een uitgebreide randprogrammering met onder meer twee foto-exposities en een educatief project voor scholieren.

documentaire
De samenwerking tussen Nut & Vermaak en Het Zunderts Toneel is het onderwerp van een 50 minuten durende documentaire van regisseur Ellen Blom, in opdracht van Theater NV. Deze film wil de rol en de functie van amateurtheater in de samenleving belichten en onderstreept meteen de potentie van het project van de beide, Zundertse verenigingen.

Harmonie
speeldata 16-17-18 juni, 23-24-25 juni, 30 juni, 1-2 juli aanvang 20.30 uur
locatie Oekelsebaan 10a, Zundert

www.hetzundertstoneel.nl
www.175jaarnutenvermaak.nl

Individuele deelnemers

Mahmoud Aziza, Mieke Bastiaansen, Isabel van Beek, Myrthe Boon, Teunie de Brouwer, Lisse Daamen, Guus Dam, Paul van Gestel, Liesbeth Geuzinge, Pim Griens, Peter van der Heijden, Linda van den Hombergh, John Jacobs, Julia Jochems, Demi Kustermans, Leone van Kuijck, Annemiek Lambregts, Jim Mertens, Frank de Meijer, Anas Mohamad, Irma Rens, Amjad Ramli, Kees van Riel, Jack Span, Rimanta Tavoraite, Bep Verdaasdonk, Rianne Verhaeren, Bo Verschuuren, Lynn Verschuuren, Kees Vogels, Elke Wouters, Ruud van de Wouw e.v.a.

samenstelling Peter Dictus (scenario) en Corné van Sprundel (regie)
muzikale leiding Gerard de Krom, dirigent Nut & Vermaak
choreografie Hilke Bastiaansen & Marleen Hendrickx (Basickx)
tekst Peter Dictus met bijdragen van Jorg van den Kieboom
vormgeving Ludo Nelemans (kleding) en Robin Schijfs (toneelbeeld)
lichtontwerp / theatertechniek Marc Joosen

randprogramma
Theater in de Klas (educatie) Bart Mathijssen & theatergroep Buitenspel
participatie nieuwkomers Teunie de Brouwer
foto-project Rimanta Tavoraite & Fotoclub Zundert
foto-expositie Thané Kleijn
video-clip Wernhout 5 speelt samen – Gegam Soghomonyan

Meer info

Bezoek deze website voor meer info