Het Franse chanson en de melancholie

zo 26 jan 15:00 - 16:15

Beschrijving

Het muzikale nieuwjaar start bij Willibrordconcerten Waalre op zondag 26 januari om 15.00 uur met een optreden van het duo Les Enfants du Paradis met een op de Franse chansons uit vervlogen tijden gebaseerd programma.

Het menselijk tekort
Rokerige chansons die ooit klonken in de donkerbruine Parijse cabarets; de clubs waar
men met rode wijn en sigaret mijmerde over de condition humaine ofwel het menselijk tekort. Liederen die doen voelen hoe het menselijk tekort het hart doet lijden en de ziel pijnigt: Franse chansons op zijn best. Op 26 januari worden ze vertolkt door Les Enfants du Paradis: Lizet van Beek, zang en verhalen, Doré van Deijck, piano. In het programma genaamd Les Veux Amants, wat zoveel betekent als de oude geliefden naar het gelijknamige chanson van Jaques Brel, nemen zij de toehoorder mee naar de wereld van de grote chansonniers als Barbara, Brel, Piaf en meer. Hierin worden stad, nacht, liefde, passie en verlangen op melancholische wijze bezongen. Zij verhalen ook van oude liefdes die altijd mochten duren zoals het verhaal van Marie Anna Wolvers die tijdens de Belle Epoque woonachtig was in Brussel maar tijdens een bezoek aan Hilvarenbeek haar grote liefde vond. Grote impact hebben ook de eigen, Nederlandstalige, bewerkingen van chansons van Barbara. Les vieux Amants laat hart en ziel niet onberoerd.

Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een uitvoering Het Waalres Museum bezoeken. Daar loopt nu de boeiende expositie Kant en Damast uit de kast, topstukken huishoudelijk en industrieel textiel. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum aan de Willibrorduslaan 4 voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. Toegang tot alléén het concert kost 7,- euro en plaatsen daarvoor zijn op zondag 26 januari vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie: Oude Willibrorduskerk, Oude Torenstraat 2 Waalre.