HET VIRTUELE INTERNATIONALE KUNSTWERK ‘SOLIDARITY SKY’

di 19 mei - ma 31 aug 8:000 - 23:00
  • Beeldend , Digitaal , Film/Fotografie
  • https://www.solidaritysky.com/
    https://www.solidaritysky.com/ https://www.solidaritysky.com/
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

‘Solidarity Sky’, is een virtueel kunstwerk dat tot doel heeft mensen met elkaar te verbinden door hun persoonlijke beelden van de lucht samen te brengen.

Mensen worden uitgenodigd een kunstenaar in dit project te worden en eigen stukjes lucht bij te dragen aan een grote virtuele hemel, bestaande uit duizenden foto‘s van over de hele wereld. De luchtfoto‘s kunnen via de webpagina van het project worden ingediend: www.solidaritysky.com

Het project is een creatie van de kunstenaars Luke Conroy (Australië) en Anne Fehres (Nederland), die geïnspireerd zijn om een kunstwerk te maken als een reactie op de wereldwijde corona crisis. De kunstenaars hebben de lucht als focus in dit werk omdat ze werden geïnspireerd door een citaat van Anne Frank. Het citaat luidt: ‘‘Ik keek uit het open raam… over alle daken tot aan de horizon, die zo lichtblauw was, dat de scheidingslijn niet duidelijk te zien was. Zolang dit bestaat, dacht ik, en ik het mag beleven, deze zonneschijn, die hemel waaraan geen wolk is, zolang dit bestaat kan ik niet treurig zijn‘‘.

Met Solidarity Sky hopen de kunstenaars een virtuele gemeenschap te bouwen door mensen over de hele wereld aan te moedigen even de tijd te nemen om naar boven te kijken en hun blik te delen op de hemel die ons allemaal verenigt. Mensen worden aangemoedigd om met hun telefoon een eenvoudige foto van de lucht te maken en deze te uploaden op de website: www.solidaritysky.com of door de hashtag #solidaritysky op sociale media te gebruiken.

Het project is mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag en de Cultuurschakel. Anne Fehres en Luke Conroy zijn een in Nederland gevestigd kunstenaarsduo die sinds 2016 samenwerken. Anne Fehres (1988, Den Haag, Nederland) studeerde aan de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten in Gent en Luke Conroy (1990, Devonport, Australië) aan de Universiteit van Tasmanië in Australië.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info