Historische dag in Bovenkerk

za 9 jun 11:00 - 17:00
  • Muziek , Beeldend , Theater , Film/Fotografie
  • Gratis
  • Noorddammerlaan 119
    1187 AC Amstelveen
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Amstelveen – In Bovenkerk wordt onder het motto Bovenkerk – Parel aan de Poel op zaterdag 9 juni 2018 vanaf 11.00 uur een historische dag gehouden. Op deze dag staat het ‘Amstelveense dorp’ volledig in het teken van historie en er is van alles te beleven voor jong en oud.

‘In 2015 hebben we een geweldige scholen-reünie gehouden, dat was een groot succes. Deze historische dag is een vervolg en we pakken uit met tal van historische elementen. Het moet vooral een ouderwets gezellige dag worden en iedereen is welkom. De toegang is gratis’, zegt organisator achter het nostalgische evenement Chris van den Helder.

Urbanuskerk
Bezoekers kunnen op 9 juni onder andere de toren van de fraai gerenoveerde Urbanuskerk beklimmen voor een waanzinnig uitzicht en ook kan de kerk zelf worden bezichtigd. Tegenover de kerk op het terras van café-restaurant Silversant kunnen volwassenen en kinderen een tekening of schilderij van de kerk maken. De organisatie zorgt voor de spullen om te tekenen en te schilderen. ‘De kunstwerken worden te zijner tijd tentoongesteld in Bovenkerk. Maar de kunstenaars mogen de werken natuurlijk eerst mee naar huis nemen’, zegt Chris.

Oudhollandse spelen
Op het plein voor het Noorddamcentrum zijn tal van activiteiten te beleven: het hele plein staat vol met Oudhollandse spelen waar jong en oud zich kan vermaken: van bussen gooien, touwtje trekken, het rad van avontuur tot een vrolijke keuken. Tevens wordt het hier vanaf 17.00 uur een borrel gehouden en worden plaatjes gedraaid van toen.

Historische voertuigen
Op het parkeerterrein van Silversant komen diverse oude voertuigen te staan. ‘Brommers, fietsen, auto`s, bussen, landbouwvoertuigen, eigenlijk alles dat wielen heeft,’ zegt Chris. Ook komt er een nostalgische bus van Maarse & Kroon die rondjes rijdt door Bovenkerk. Voor 2 euro kan je instappen voor de rondrit en krijg je een authentiek buskaartje.

Wandeling in historisch perspectief
Ook kan een wandeling door Bovenkerk en langs De Poel worden gemaakt. ‘Onderweg is in een wandelboekje te zien hoe het dorp er vroeger uit zag. Ook hebben we langs de wandeling bordjes opgehangen met een QR-code waar ook informatie op te vinden is over Bovenkerk via de smartphone.’

Optredens
Natuurlijk zijn er in de loop van de dag diverse optredens die verzorgd worden door diverse verenigingen uit Bovenkerk en er lopen en fietsen diverse mensen in historische kleding. Daarbij staat het Noorddamcentrum bol van de nostalgie met oude spullen, films en foto`s. ‘Veel verenigingen en dorpsgenoten stellen hier hun spullen tentoon en vertellen over de oorsprong van de foto`s en artikelen’, zegt Chris. In de winkel van Hoogeveen is bovendien een plek gecreëerd waar, met medewerking van vrijwilligers van de koffieochtenden, oudere mensen samen kunnen komen voor een kop koffie en een gezellig praatje over vroeger.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info