Iktoon 40 jaar CKV Kubus

za 15 jun 16:00 - 23:30
  • Muziek , Dans , Beeldend , Theater , Film/Fotografie , Digitaal
  • Agorabaan 3
    8224 JS Lelystad
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

CKV bestaat bij Kubus 40 jaar
Met verschillende programma’s biedt jarige Kubus dit seizoen Lelystad de kans om hernieuwt kennis te maken met alle facetten waar Kubus zich afgelopen jaren heeft bezig gehouden.
Hoogtepunt in het programma: zaterdag 15 juni
Op deze zaterdag organiseert Kubus een extra editie van het Cultureel Café in haar foyer. Toneelgroep Gruis realiseert al meerdere malen deze luchtige setting, normaal gesproken in het artiestencafé van Agora, waarbinnen totaal verschillende Lelystadse initiatieven elkaar ontmoeten. Op verzoek van Kubus brengen ze ditmaal een zomer editie die vrij toegankelijk is. Met een knipoog introduceert Gruis hier gasten als Stadsdichter Thomas Gerla en pianist Gijs Murray, maar ook het Kaperskoor (in 1994 begonnen binnen de Kubus) en zangeres Aline Deijnum met begeleider. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten: (oud)-cursisten, (oud)-docenten en (oud)-medewerkers. Een Kubus orkestje en Kubusdansers treden voor je op terwijl de Toeterberg nieuw leven wordt ingeblazen door Mieke Königel. Even je aanmelden via de website is gewenst.
Om 20u. begint het feestprogramma in de theaterzaal: wethouder cultuur Peter Schot mag de avond openen, wellicht in samenspraak met ir.Lely waarna actrice Lottie de Bruin het programma zal ontrollen voor de aanwezige gasten. Naast een comeback van animator/kunstenaar Mathijs Stegink en vioolspel van Antoinette Lohmann krijgt het publiek tal van flitsende optredens te zien. Gespannen wordt uitgekeken naar de nieuwste muziek van Valentina en de ‘oude’ slagwerkgroep Flevoland die nieuw leven is ingeblazen door Olafv Noordanus.
Terug op de begane grond kunnen rond 21.30u de beentjes van de vloer in een tot disco omgebouwd lokaal. Napraten in de foyer is ook prima mogelijk.
Op de begane grond is een speciaal ontwikkeld tijdspad te vinden dat veertig jaar CKV verbeeldt. Foto’s uit archieven illustreren het roerige verleden. Daarnaast is de etalage van Kubus helemaal ingericht door mediakunstenaar André Broens. Hij levert hiermee een fraaie bijdrage aan de maand Iktoon, het landelijke initiatief om de lokale kunsten onder de aandacht te brengen.
Iedereen is welkom, maar aanmelding via de website dekubuslelystad.nl is zeer gewenst, zeker als een zitplaats verwacht wordt.

Individuele deelnemers

Toneelgroep Gruis, voormalig Stadsdichter Thomas Gerla, pianist Gijs Murray verzorgen het culturele café

Meer info

Bezoek deze website voor meer info