Inspiratieavond Cultuur

do 15 jun 19:00
  • Muziek , Dans , Beeldend , Theater , Film/Fotografie , Schrijven , Digitaal
  • Voorhof 2
    8102 Raalte
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Op donderdag 15 juni vindt in het HOFtheater Raalte de ‘IkToon Inspiratieavond Cultuur’ plaats. Met vertegenwoordigers van culturele organisaties, onderwijs en individuele burgers wil de gemeente Raalte de kansen in beeld brengen van kunst en cultuur. Deze bijeenkomst is het vervolg van de Raalte Inspiratiemiddag Cultuur die op 21 april plaatsvond.

In 2008 is het eerste beleidsplan Cultuuraalte op maat van de gemeente Raalte opgesteld. Dit beleidsplan is in 2012 geactualiseerd (Actualisatie Cultuurnota 2012-2016; Samenspel). Inmiddels is het 2017 en zijn veel dingen veranderd. Tijd voor nieuw cultuurbeleid. De eerste sessie hiervoor met de cultuurminnende Raaltenaren heeft plaatsgevonden op 21 april in Luttenberg. Op basis van prikkelende stellingen hebben de aanwezigen van gedachten gewisseld over kunst en cultuur in de gemeente Raalte. Gediscussieerd is over de toekomst van cultuureducatie en talentontwikkeling, erfgoed en beeldende kunst en over de gewenste culturele infrastructuur en het aanbod. Erfgoed, evenementen, jeugd, communicatie en ontschotting beleidsvelden zijn aandachtspunten.

Het vervolg vindt plaats op donderdag 15 juni in het HOFtheater, aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Met als uitgangspunt het ingebrachte tijdens de ‘Raalter Inspiratiemiddag Cultuur’ worden op de 15e juni de kansen voor de komende jaren voor kunst en cultuur in beeld gebracht.

Men kan zich tot 10 juni aanmelden voor de ‘IkToon Inspiratieavond Cultuur’ via cultuur@raalte.nl. Men wordt verzocht naast de aanmelding in één, twee of drie woorden te beschrijven wat men van het cultuurbeleid verwacht.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info