Jeugdfestival Boekids

zo 9 jun 19:00 - 22:00
ma 10 jun 12:00 - 17:00
  • Muziek , Dans , Beeldend , Theater , Schrijven
  • Weimarstraat 63
    2562 GR Den Haag
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Boekids is hét festival dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met literatuur. Boekids presenteert in 2019 voor het eerst het Illustratie Café; een plek die ruimte biedt voor illustratie als kunstvorm en de belangrijke rol van illustratie in kinderboeken.
Hier vind je een illustratie wand waar het werk van nieuw en jong talent te bewonderen is. Bovendien worden er doorlopend illustratie workshops gegeven door o.a. Jaap Robben met Benjamin Leroy, Ludwig Volbeda en Paco Kamil en is er een knutseltafel waar je zelf aan de slag kan.

En verder biedt Boekids…
Een interactief programma vol verhalen, muziek, films, workshops, multimedia en beeldende kunst. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders. Geniet van Vier verhalen en een dag, muziekheater voor de hele familie met liedjes van Spinvis en choreografie van Introdans. Annet schaap leest voor uit haar prachtige bekroonde boek Lampje in een muzikale vertelvoorstelling over de dappere dochter van de vuurtorenwachter. Laat je mooiste boek signeren op de festivalmarkt en geniet met de kleinsten van de avonturen van Fred het hert.
Boekids UP is de volwassen versie van Boekids festival voor iedereen die jong van geest is. Waar YA-, volwassenen- en wereldliteratuur met elkaar verbonden worden middels workshops, film, literatuur en muziek. De drie YA-schrijvers Renée Watson (VS), Katherine Rundell (GB) en Abdelkader Benali (NL). gaan in gesprek (Engelstalig) over gelijkheid en diversiteit in Young Adult- en kinderboeken.
Frits Spits verzorgt met Janne Schra en Huub van der Lubbe een programma rondom muziek en taal en Jan Terlouw jr. & The Nightclub zorgt voor een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging.
Bekijk het hele programma op www.boekids.nl

Meer info

Bezoek deze website voor meer info