Jeugdtheaterschool Zuidoost Zomerfestival

vr 14 jun - zo 16 jun

Beschrijving

14, 15 en 16 juni!
De seizoensfinale van Jeugdtheaterschool Zuidoost (JTSZO) waar de jonge bewoners van Amsterdam en omstreken een creatief podium krijgen om hun eigen verhalen te vertellen.

“Se wo were fi na wosankofa a yenkyi ” (Het is niet verkeerd om terug te gaan voor wat je vergeten bent).

Het JTSZO Zomerfestival 2024 staat in het teken van Sankofa, een woord uit de Akan stam van Ghana. Het betekent letterlijk: het is geen taboe om te halen wat dreigt te worden achtergelaten. Het bijbehorende symbool toont een vogel die met zijn poten stevig naar voren is gericht, maar naar achteren kijkt. ”Ga terug en neem mee”. De Akan geloven dat het verleden dient als leidraad voor de toekomst. Door terug te kijken en daarvan te leren, bouw je aan een sterke toekomst. Wijsheden waar we op dit moment niet vaak genoeg aan herinnerd kunnen worden.

Alle groepen – de allerjongsten tot en met onze meest ervaren spelers – hebben gewerkt vanuit dit thema. De makers hebben op basis van leeftijdsgroepen en ervaring een invalshoek gekozen om samen met de spelers een presentatie voor te bereiden. De verschillende onderwerpen, ervaringen en disciplines komen aan bod.
et Bijlmer Parktheater

Vr 14 jun – 17.00 uur: Theater Mix And Match met Buitengewoon en M Groep met Première Vergeten
Vr 14 jun – 20.30 uur: Young-ZO met Liefdeslied en Blaka Diamanti
Za 15 jun – 10.00 uur: Groep 2+ met Vlieg en 4+ met Oma’s zolder
Za 15 jun – 12.00 uur: Groep 6+ met Superschurk en 8+ met Verloren Helden
Za 15 jun – 19.00 uur: Groep 10+ woe met Nooit meer op hoge hakken, wo 10+ za met De Dropping en S groep met Première Uit de War
Zo 16 jun – 19.30 uur: Grande Finale L Groep met Première Ewaja (zie foto)

Individuele deelnemers

Alle leerlingen van JTSZO van 2+ t/m 12+

Meer info

Bezoek deze website voor meer info