Jubileumconcert 100 jaar Mediastad (met twee wereldpremières)

za 9 jun 20:00 - 22:00
zo 10 jun 15:00 - 17:00

Beschrijving

Jubileumconcert van 3 Hilversumse muziekverenigingen en van de eerste eeuw van Hilversum als Mediastad. Componisten Peter Greve en Ruud Bos hebben beiden een nieuw werk geschreven voor dit concert.

Bij het werk van Peter Greve heeft kunstenaar Rik van Linden van den Heuvell illustraties gemaakt. Een van deze is gebruikt voor de poster van dit concert.

Behalve de werken van Greve en Bos voeren Goois Symfonie Orkest en COV Hilversum ‘Five Mystical Songs’ van Ralph Vaughan Williams uit. Bas-bariton Pieter Hendriks* werkt mee aan het werk van Vaughan Williams en aan het nieuwe stuk van Ruud Bos.

Het City Orkest (dirigent Pieter van den Dolder) voert een medley uit van Rogier van Otterloo, met Mirjam van der Maas op fluit en Martijn Luttmer op mondharmonica.

Na afloop is in de hal bij Café Elling een optreden van het City Orkest met zang door Derk de Kloet.
(*Pieter Hendriks vervangt bariton Bert Simhoffer.)

Entree: € 15; tot 18 jaar € 7,50; kinderen tot 12 jaar gratis
Kaarten aan de zaal of bestellen via de website van het Muziekcentrum van de Omroep, via deze link: https://www.mcogebouw.nl/agenda/?series&search=jubileumconcert

Dit concert is mogelijk dankzij steun van Gemeente Hilversum, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Meester & Kuiper Accountants.

Individuele deelnemers

Goois Symfonie Orkest
COV Hilversum
dirigenten: Joost Geevers, Piet Roorda
City Orkest Hilversum

Meer info

Bezoek deze website voor meer info