Jubileumfeest 50 jaar Rotaryclub Amstelveen

zo 10 jun 13:00 - 16:00

Beschrijving

De Rotary Club Amstelveen (RCA) organiseert ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan een Jeugd Muziekfestival dat op zondag 10 juni 13.00 uur en 16.00 uur plaatsvindt in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen. Aan het festival doen Amstelveense en Japanse basisscholen, het Strijkorkest, het Accordeonensemble en de balletklas van de Muziek- en Dansschool mee. Presentatrice is Tineke de Groot.

Door dit festival krijgen kinderen in Amstelveen de kans om met elkaar muziek te maken. Vijf basisscholen in Amstelveen doen mee met dit project.

De kinderen krijgen al een paar maanden met speciaal ontwikkeld lesmateriaal zangles, zoals op basisschool De Horizon. Leerlingen uit groep 5 studeren op woensdagochtend liedjes in voor het Jeugd Muziekfestival. Twee klassen staan tegen over elkaar en zingen uit volle borst : ‘Welles’ ‘Nietes!’ ‘Welles’ ‘Nietes!’ Juf Emma en juf Carla zingen en coachen mee. Zangdocente Eva geeft de kinderen na afloop een groot compliment: ‘veel, veel beter dan de vorige keer! Ga zo door!’ Het is een lange voorbereiding voor de kinderen en ze leven toe naar de spannende finale: optreden op 10 juni in Schouwburg Amstelveen.

Ook de Japanse scholengemeenschap is present. De kinderen van de Tulip Gakuen (de Japanse kleuterschool) verzorgen samen met kinderen van de Japanse basisschool een optreden met traditionele volksliedjes. ‘Het optreden van een 9-jarige leerling met het Japanse snaarinstrument Koto belooft bijzonder te worden. Met diverse ensembles en een piano-optreden met een wals van Chopin belooft het een waar spektakel te worden,’ aldus Rotary Club Amstelveen

De Rotary Club Amstelveen werkt samen met sponsoren om dit festival mogelijk te maken. Met de opbrengst van deze dag doet de Rotary Club een donatie aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur in Amstelveen.

Op 10 juni wordt bekend gemaakt welk bedrag aan het Jeugd Cultuurfonds van Amstelveen (in oprichting) kan worden geschonken. Dit fonds zorgt er onder meer voor dat kinderen uit gezinnen met beperkt budget ook muziekonderwijs kunnen volgen. Kaarten voor het festival kosten 6 euro en zijn te koop aan de kassa van de Schouwburg.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info