Jubileumvoorstelling 50 jaar Kunstencentrum Nieuwe Vaart Vleuten-de Meern-Leidsche Rijn, Stichtse Vecht

zo 16 jun

Beschrijving

Onze grote eindvoorstelling seizoen 2018-2019 vindt plaats op 16 juni a.s. in het park van Kasteel de Haar te Haarzuilens. Een jubileum met een gouden rand. Immers 50 jaar verzorgen wij kunsteducatie en -participatie in de regio. Cursussen en opleidingen voor muziek, dans en musical, gericht op talentontwikkeling, plezier en presentatie. Dat zien we terug tijdens de voorspeelmomenten, de concerten en voorstellingen, de examens en in de lessen. Daar hoort veel voorbereiding bij, studeren, samen repeteren en nog eens overdoen. Maar vooral dat woordje SAMEN is zo van toepassing in deze voorstelling. Vanaf de hoofdingang (Kasteellaan 1) loopt u langs de route en wordt onthaald met diverse optredens uitgevoerd door cursisten en docenten op weg naar het grote podium. Hier gaan optreden het voor deze gelegenheid samengestelde Muziekschoolorkest, het HOV-B orkest, het Klapstok slagwerkensemble en Musicalos. Zij voeren de muzikale boventoon en begeleiden de dansers, het koor, de acteurs.

Het verhaal (verteller: dorpsbarbier Ad van Zoeren) speelt zich op bij De Haar beginjaren 1900. De Baron bekijkt zijn uit ruïnes verrezen nieuwe Kasteel de Haar. Hij is nog niet tevreden, hij wil een tuin, een hele grote, voorname en indrukmakende tuin. Maar hoe gaat hij dit aanpakken…….

De bewoners op zijn erf luiden de noodklok. Wat betekent dat voor hen. Verhuizen?
Maar het komt goed, een prachtig landgoed om het Kasteel, en een mooi inmiddels 120 jarig “nieuw” dorp. De toen vals klinkende noodklok is vervangen door de 12 in onbruik geraakte klokjes van de Muziekschool Vleuten. Samen met 14 nieuwe klokjes vormen zij het nieuwe hand te bespelen carillon dat tijdens de voorstelling voor het eerst zal klinken vanuit de Châtelettoren.

We zouden het fantastisch vinden wanneer u dit gouden feest met ons meeviert.
Kaarten bestellen via info@nieuwevaart.nl en kosten € 15,- (€ 12,50 kinderen <10 jaar) Geef bij de omschrijving aan hoeveel kaarten u koopt: x-personen en x-kinderen <10jaar. Wanneer het bedrag op rknr: NL10INGB0003182022 ontvangen is krijgt u per mail een uniek toegangsnummer dat correspondeert met uw naam en stoelnummer. Parkeren kan voor deze gelegenheid gratis op het parkeerterrein van Kasteel de Haar. Bij de ingang van Kasteel de Haar ontvangt u een kaartje met uw stoelnummer. 1e voorstelling zondag 16 juni 2019 - 15.00 uur – u wandelt langs diverse optredens naar het hoofdpodium - 15.30 uur – u neemt plaats op de tribune bij het hoofdpodium - 16.00 uur – start de 1e meeslepende voorstelling “Huis en de Haar” 2e voorstelling zondag 16 juni 2019 - 18.30 uur – u wandelt langs diverse optredens naar het hoofdpodium - 19.00 uur – u neemt plaats op de tribune bij het hoofdpodium - 19.30 uur – start de 2e meeslepende voorstelling “Huis en de Haar” Heeft u vragen of suggesties laat het ons weten via info@nieuwevaart.nl

Individuele deelnemers

Alle cursisten en docenten muziek en dans van het Kunstencentrum Nieuwe Vaart, alle cursisten van Musicalos, het Harmonie Orkest Vleuten (B), het Slagwerkensemble Klapstok
Bij de inauguratie van het carillon zal beiaardier Wim Ruitenbeek als eerste een bespeling verzorgen

Meer info

Bezoek deze website voor meer info