Kamerkoor NEXT | Vespro della beata Vergine, Monteverdi

za 10 jun 20:15 - 22:00
  • Muziek
  • 15 (studenten en <18), €20 (regulier)
  • Nicolaaskerkhof 8
    3512 XC Utrecht
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Op zaterdag 10 juni zingt het Utrechtse Kamerkoor Next de Vespro della Beata Vergine (Mariavespers) van Claudio Monteverdi in de Nicolaikerk in Utrecht. Het koor wordt daarbij begeleid door barokensemble The Northern Consort. Het geheel staat onder leiding van dirigent Fokko Oldenhuis.

Het is geen toeval dat NEXT dit werk programmeert in het 450e geboortejaar van Monteverdi. Met dit werk bereidde hij zijn weg naar de post van kapelmeester in de San Marco, Venetië: destijds het wereldcentrum van de muziek. De Mariavespers waren voor die tijd zeer vooruitstrevend gecomponeerd en bereidden de weg voor de overgang van de renaissance naar barok.

Met alle solopartijen bezet vanuit het koor, de originele gregoriaanse inleidingen door specialiste Simone van den Dool en de begeleiding op authentiek instrumentarium door The Northern Consort belooft dit concert een hoogtepunt te worden in het nog prille bestaan van NEXT.

Kamerkoor Next, opgericht in 2015, bestaat uit jonge, ambitieuze zangers uit Utrecht en omgeving. Het koor kreeg landelijke bekendheid toen het afgelopen december de kerstvoorstelling ‘Songs of Innocence’ verzorgde in samenwerking met schrijver en oud-politicus Jan Terlouw. Delen daarvan waren te horen op Radio 4 en te zien bij Podium Witteman.

Individuele deelnemers

Kamerkoor NEXT
The Northern Consort
Simone van den Dool -Gregoriaanse inleidingen
Fokko Oldenhuis – dirigent

Meer info

Bezoek deze website voor meer info