Keramiek Centraal exposeert in KunstGein podium

wo 17 nov - vr 24 dec 12:00 - 16:00

Beschrijving

Na anderhalf jaar niet geëxposeerd te kunnen hebben, opent KunstGein Podium haar deuren voor keramisten van Keramiek Groep Midden Nederland centraal. Dat de enthousiaste leden tijdens deze periode niet stil hebben gezeten is te zien in KunstGein podium vanaf 17 november t/m 24 december.
De keramisten wonen niet allemaal in Nieuwegein, maar verdeeld in het midden van het land. En zijn blij weer naar buiten te mogen treden om hun nieuwe werk te tonen. Met deze expositie laten zij ook zien hoe gevarieerd keramiek kan zijn. Er zijn strakke vormen, organische objecten en figuratieve beelden gemaakt van chamotte tot grove kleisoorten in diverse kleuren en formaten. Vaak zijn de werkstukken afgewerkt met prachtige glazuren en/of engobes.
Het enthousiasme en energie, maar vooral de liefde voor klei zie je terug in de meest uiteenlopende keramische objecten. Laat u ook verrassen en kom kijken.

Tijdens de openingsuren is er altijd een keramiste aanwezig die u graag meer kan vertellen over het werk. Bijvoorbeeld over de verschillende manieren van stoken zoals: alternatieve en oude stooktechnieken, zoals raku-stoken, papieroven stook, hout- en/of zout stook.

Podium is open woe-, do-, vrij-, za. 12.00-16.00. Voor meer informatie kijk op onze site. U vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Individuele deelnemers

14 keramisten Keramiek Centraal.
Ceciel Thuijs-Hietkamp
Danka Fogl
Elena Petrova
Evelyn Verelst
Hetty Breetvelt
Ine Van Gaalen
Inge Aarden
Janine Van Den Ouden
Lisanne Ceelen
Marja van Reest
Mirjam Kemp – van der Burg
Will van der Poel
Meriam Schinkel- van Maarseveen
Janina Brugman-Landsmark

Meer info

Bezoek deze website voor meer info