Kijkje in de Keuken | WAK amuse

za 18 mei - zo 26 mei 11:00 - 22:00

Beschrijving

Primeurs Kijkje in de keuken | workshops, concerten & kijklessen
18 mei tot en met 26 mei 2019

In de WAK – Week van de Amateurkunst – Sittard-Geleen kun je bij Artamuse een aantal primeurs beleven tijdens Kijkje in de Keuken. Van 18 tot en met 26 mei zet het centrum voor muziek, dans en cultuureducatie haar deuren wagenwijd open. Ook ‘kookt’ ze op locatie: kunst in de supermarkt en muziek en toneel met LEF in twee theaters. Met de kijklessen, proeflessen, concerten, workshops en voorstellingen biedt Artamuse een bijna geheel gratis en divers programma door amateurs en professionals.

Primeur! Voor het eerst ooit is kun je live bij drie bijzondere repetities zijn. De eerste is op maandag 20 mei. Maar liefst 48 handen gaat Ruud Smeets regisseren. Alles voor een toetsenversie van het nummer DARK SIDE van Alan Walker.
De tweede is Frank Habets’ (eerste) repetitie op 23 mei met het Koper en Slagwerk Orkest. Ze wagen zich aan SAVIA, een zelf geschreven compositie die LEVENSKRACHT betekent.
De derde is van de Dancing Queens van Angelique Coenen op 21 mei, die zich ook wagen aan de Dark Side van Alan Walker maar dan in een choreografie.
De repetities zelf zijn een voorbereiding op de Grote Einduitvoering in juni 2019.

Ook mag je live bij alle lessen zijn, met je hele familie als je dat wilt. Misschien het leukste als je dan van te voren een (groep) proefles aanvraagt. Ook met groepen kun je bij Artamuse namelijk lessen. Dat is goedkoper dan solo les krijgen, zeker als je ouder bent dan 18 jaar. Een proefles ‘ganz en geheel’ voor jezelf boeken mag natuurlijk ook. Bij Artamuse kun je gemakkelijk losse lesuren inkopen. Exclusief in die week zijn er ook speciale workshops zoals: flamenco, ukelele en Ierse dans.

Tot slot zijn er nog een aantal concerten en voorstellingen.
Primeur: het eerste optreden van seniorenorkest Oud of the Box. Zij zijn muzikaal voor het eerst ‘oud there’ en laten hun zelfgekozen repertoire klinken. Wat volgt is een muzikale ode aan het ouder worden door de 50+ band Tuesday. De avond is geheel gratis en gaat van Santana tot Sinatra.
Op 24, 25 en 26 mei gaat de jaarlijkse theatervoorstelling van Jeugd- en Jongerentheater LEF in première in de Hanenhof in Geleen. Het wordt een Gesamtkunstwerk voor wat de regie betreft, die is in handen van maar liefst vier theatermakers. Het decor is van Sanne Puijk. Kaarten kunnen besteld worden via www.jeugdtheater-lef.nl
In samenwerking met De Domijnen, die haar eigen culturele programma heeft, veroorzaakt Artamuse wat ‘rebbie debbie’ in de supermarkt. In Winkelcentrum Zuidhof in Geleen om precies te zijn. Op 18 mei treden daar vanaf 11 uur tot 12.45 uur op: het saxofoonkwartet van Ton Verhiel en het slagwerkensemble o.l.v. Jo Meijs.
De proeve-rijen worden gesloten door een pop- en jazz optreden in het Karroessel café. Daar kan het publiek smullen van JazzImpro, The Pops en All the things you are – het muzikale duo Reinder Eggen en Ruud Smeets. De toegang is gratis.

Check het complete programma op www.artamuse.nl/kijkje-in-de-keuken

Individuele deelnemers

MET O.A. SAXOFOON & SLAGWERK IN DE SUPERMARKT | 48 HANDEN DIE WARMLOPEN VOOR ALAN WALKER | DANCING QUEENS ON THE DARK SIDE | SENIORENORKEST OUD OF THE BOX | ODE AAN OUDER WORDEN DOOR TUESDAY OP WOENSDAG | LEVENSKRACHTIG KOPER | THEATER MET LEF | EEN IMPOSANTE MUZIEKCARROUSEL IN KARROESSEL

Meer info

Bezoek deze website voor meer info