Koffieconcert ten bate van Oekraïne - Kamerkoor Voci Vivaci

zo 22 mei 12:00 - 14:00
  • Muziek
  • Gratis
  • Eugenie Previnaireweg 14
    2151 BE Nieuw-Vennep
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Op zondag 22 mei verzorgt het kamerkoor Voci Vivaci een koffieconcert in De Rank in Nieuw-Vennep. Op het programma staat onder meer een vrij onbekend maar prachtig koorstuk van Antonín Dvorák, namelijk zijn Mis in D. In een aansprekend romantisch idioom verklankt Dvorák op zijn kenmerkende manier de oude misteksten. Ook zingt het koor een Russisch/Oekraïens Otce Nasj, ‘Onze Vader’, en het in coronatijd door koorlid Jeroen Niesten gecomponeerde nieuwe stuk ‘Lorem ipsum’.

Het concert wordt verzorgd door het Haarlemmermeerse kamerkoor Voci Vicaci dat onder leiding staat van Peter Ouwerkerk. De vaste begeleider Jeroen Koopman begeleidt het koor op het orgel en speelt ook een vroeg orgelstuk van Antonín Dvorák. Voorafgaand aan het concert zal Peter kort iets vertellen over het ontstaan van de werken, en waarom de Mis in D zo’n unieke plek inneemt in het koorrepertoire.

Deze toelichting begint om 12.00 uur. De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een bijdrage gevraagd die volledig ten goede zal komen aan het bestrijden van het oorlogsleed in Oekraïne.
Van harte welkom!

Meer info

Bezoek deze website voor meer info