Kracht van de muziek

za 15 jun 19:15 - 21:30

Beschrijving

Op zaterdag 15 juni a.s. gaan aanstormend zangtalent Yara Beeks uit Doetinchem, Slagwerkgroep Concordia uit Hengelo (Gld.), beter bekent als Drums and Voices, een project- slagwerkgroep met leerlingen van CBS AnderZ Doetinchem en blok- en dwarsfluitleerlingen van Mirjam van der Burg op zoek naar de kracht van muziek.
In combinatie van meerdere muzikanten en een slagwerkgroep laten we op een vernieuwende manier diverse muziekstromingen samen komen,
op een voor ambitieuze amateurs haalbare wijze. Het draagt er aan bij om de harmonie- en fanfare wereld, inclusief de slagwerkgroepen, uit de hoek van hoempapa en simpel vermaak te trekken; Er wordt serieus en op niveau muziek gemaakt en- belangrijker nog- het publiek vermaakt én actief betrokken.
Jong en oud doet mee, muziek verbindt!

Dat we van een muzieknummer blij of juist verdrietig kunnen worden is niet nieuw, maar muziek is veel meer dan dat! Door muziek te luisteren of te maken presteer je beter, train je je geheugen, kun je je beter focussen en kun je beter omgaan met emoties. Muziek is van en voor iedereen, wie je ook bent of wat je ook doet, het maakt niet uit.
Dirigent Gilbert Wientjes uit Doetinchem heeft voor deze avond alles uit de kast gehaald om een zeer gevarieerd programma in elkaar te zetten. Waar de kracht van muziek heel goed in te horen, maar ook te zien is. Door met een slagwerkgroep op te treden en daar van allerlei andere niet-alledaagse instrumenten aan toe te voegen die normaal niet in een slagwerkgroep thuis horen, krijg je een verrassend geheel. Diversiteit en vernieuwing daar staat Wientjes bekend om!

Vanaf 19.15uur staan in het voorprogramma leerlingen van Mirjam van der Burg centraal om u te verwelkomen in de Bizetzaal van de muziekschool te Doetinchem. Leerlingen van CBS AnderZ gaan de avond openen, met hetgeen wat zij geleerd hebben tijdens hun slagwerkproject op school. Daarna zal er een zeer afwisselend programma gebracht worden, met diverse muzikanten die toegevoegd zijn aan de slagwerkgroep. Ook brengt Yara Beeks haar nieuwe single ten gehore met een speciaal samengesteld live band. Aan het eind van het programma gaan alle muzikanten de avond afsluiten, waar het publiek ook aan mee mag en kan doen.
Daag je hersens maar eens uit door veel en verschillende soorten muziek te komen luisteren.

U bent van harte welkom op zaterdag 15 juni a.s. om 19.15uur in de “Bizetzaal” Bizetlaan 1 te Doetinchem
Kaartjes in de voorverkoop € 5,-
Kaartjes aan de kassa € 6,50
www.muziekisvooriedereen.nl

Individuele deelnemers

zangeres: Yara Beeks
zanger: Rinze Buunk
dirigent: Gilbert Wientjes
Bugel: Nathalie Menkhorst
dwarsfluit: Mirjam v/d Burg
saxofoon: Carli v/d Burg
basgitaar: Marinus van Uum
gitaar: Wim Heijink
contrabas: Theo te Boekhorst

Meer info

Bezoek deze website voor meer info