Kunstactie ALTAAR DANKBAARHEID

za 22 jun 10:00 - 23:00

Beschrijving

De Chileense mixed-media kunstenaar Isabel Yto Aranda begeleidt deze door haar geïnitieerde kunstactie in de tuin van Nieuwe Erven. Elektronisch muzikant Rinke Beckers regisseert het met deelnemers ontwikkelde geluid dat uit het aardse kunstwerk komt. Met planten, stenen, hout en andere natuurlijke materialen wordt een beeld ontwikkeld dat fungeert als ontmoetingsplek in het licht en in het donker. Chileense beeldend kunstenaars Omar Gatica, Rosario Huidobro en Andres Aliaga staan Yto bij als makers en begeleiders van de kunstactie. Deelname aan de workshop-dag is gratis.
Geef je op via mail: wereldartiesten@gmail.comPlanning workshop-dag en kunstactie Altaar Dankbaarheid

Deel 1: 10.00 – 13.00 uur Reflectie

De deelnemers delen hun visie op de planeet. We praten over definities, het bewustzijn of het gebrek daaraan met betrekking tot onze woonplek en alles wat deze plek biedt. Motivaties en doelstellingen worden geformuleerd in een conceptwolk. Daarna beslissen we welke definities de meeste aandacht krijgen binnen het kunstwerk.


Deel 2: 14.00 – 18.00 uur Actie

Het tweede deel wordt gevormd door een aantal activiteiten:
- Met LED snoeren accentueren we een of meer objecten die symboliseren wat we in dit werk willen uitdrukken.
- Geluiden worden geïntegreerd die de thema’s identificeren en onze doelen benadrukken. 
- We gebruiken natuurlijke elementen als aarde, stenen en planten en ontwerpen en bouwen het altaar.


Deel 3: 20.00 – 22.30 uur Performance

Wat in de workshop is besproken en gedefinieerd creëert een eerbetoon aan de aarde en alles wat zij ons geeft. Altaar Dankbaarheid wordt een collectief kunstwerk dat ervaringen en ontmoetingen bevat van wezens uit verschillende breedtegraden die hetzelfde gevoel van liefde en respect voor het leven delen.

Individuele deelnemers

Altaar Dankbaarheid is onderdeel van een uitwisselingsprogramma met vier Chileense beeldend kunstenaars. Georganiseerd door Stichting Wereldartiesten in samenwerking met de Chileense stichting voor beeldend kunstenaars Fundación Artistas Visuales de Chile. U bent ook van harte uitgenodigd bij andere evenementen zoals onze expositie Hartslag der Aarde (Pulso Terrestre). Meer informatie over de deelnemende kunstenaars vindt u in de volgende pagina’s: 

http://artistasvisualesdechile.cl/artes-electronicas/isabel-yto-aranda/

http://artistasvisualesdechile.cl/pintura/rosario-dominguez/


Omar Gatica


/
http://artistasvisualesdechile.cl/pintura/andres-aliaga-lewis/Op de onderstaande websites vind u meer informatie over eerdere en toekomstige projecten van de Nederlandse en Chileense stichting. 

www.wereldartiesten.nl 

www.fundacionartistasvisualesdechile.cl Meer info

Bezoek deze website voor meer info