Limburgs Cellofestival met het celloconcerto van Friedrich Gulda

za 9 jun

Beschrijving

Op zaterdag 9 juni 2018 vindt de 1e editie van het Limburgs Cellofestival plaats in Weert. Dit nieuwe festival rondom de cello in al zijn facetten is tot stand gekomen op initiatief van RICK Weert, het Kunstencentrum Venlo en Kumulus Maastricht. Er zullen verassende activiteiten plaatsvinden waarbij improvisatie en samenspel niet ontbreken. Het hoogtepunt van het festival is het concerto voor cello en blaasorkest van Friedrich Gulda met Gabriël Arias Luna als solist. Het orkest wordt gevormd door leden van de philharmonie zuidnederland en getalenteerde lokale musici.

Kaarten voor het concert van Friedrich Gulda voor cello en orkest zijn verkrijgbaar voor €10 via de balie van RICK, Beekstraat 27 in Weert. Voor cursisten van Kumulus Maastricht, Kunstencentrum Venlo en RICK kost een kaartje € 7,50. Je kunt ook reserveren via: limburgscellofestival@gmail.com. Het concert op zaterdag 9 juni begint om 17:00 bij Theater de Huiskamer, Wilhelminasingel 10b, Weert. De Vitzkids Bigband, String Time en het cello-ensemble van Marie-José Didderen staan eveneens op het programma. Om 19:30 is er in de concertzaal van RICK een concert van Duo Maaike Peters (cello) en Isabelle van Dooren (piano) in samenwerking met de dansafdeling van RICK.

Gedurende de dag zelf zijn er workshops die worden gegeven door bekende musici waaronder Marc Huynen en Marie-José Didderen. Het festival is een ontmoetingsplaats voor alle cellisten en andere muziekliefhebbers van jong tot oud. Iedereen die de cello een warm hart toedraagt is van harte welkom! Voor meer informatie, inschrijven voor een workshop of om concertkaarten te reserveren kun je een email sturen naar: limburgscellofestival@gmail.com

Individuele deelnemers

philharmonie zuidnederland
RICK Weert
Kunstencentrum Venlo
Kumulus Maastricht
Vitzkids Bigband

Meer info

Bezoek deze website voor meer info