Lockdown Lessen

do 12 mrt - ma 31 aug
  • Beeldend , Dans , Digitaal , Film/Fotografie , Muziek , Schrijven , Theater
  • Overhoeksplein 2
    1031KS Amsterdam
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Kunstliefhebbers of kunstvermijders, welkom bij deze verzameling kunstlessen. Of je nou jong of oud bent, wel of niet van kunst houdt, de concentratieboog hebt van een fruitvliegje of juist je tanden ergens in wil zetten. Wij willen graag van jou leren en even meekijken in jouw wereld. Hoe? Doe mee! Word vanuit jouw huiskamer een creatieve bruisbal: dans, film, componeer, onderzoek, schilder erop los. Creëer zo samen met ons deze unieke verzameling leerervaringen en kunstresultaten.

Meedoen aan een van de projecten, of als bezoeker gluren, luisteren, je laten onderdompelen met wat al gemaakt is? Ga naar de website!

In deze tijd van quarantaine en sociale afstand worden we uitgedaagd creatief en kunstzinnig te zijn op de vierkante meter. In en om het huis vinden we nieuwe vormen van creativiteit, waarbij de maker moet werken met wat er voor handen is en de resultaten online worden gepost.

We draaien het om!

Als kunsteducatoren geven wij normaal gesproken les vanuit de rol als kunstenaar of docent. Met het project Lockdown Lessen doen wij een stapje terug en draaien we niet alleen het gegeven van docent en leerling om, maar bekijken we heel veel dingen vanuit een ander perspectief. Wat dacht je van middelbare scholieren die elkaar uitdagen tot challenges, mensen die elkaar filmpjes sturen van plekken waar ze heimwee naar hebben, kinderen die een tekenopdracht doorgeven aan iemand die ze niet kennen, of jouw instructies geven in iets waar zij heel goed in zijn, een tekenopdracht geven aan een ander voor een 3D-tekening oude en nieuwe Nederlanders die reflecteren op elkaars cultuur met koffietekeningen, samen een geluidscape maken / een eigen geluid insturen voor een groot muziekstuk, een instructiefilmpje maken van iets waar jij heel goed in bent.

Op dat snijvlak wordt het pas echt interessant: deelnemers reageren op elkaar en gaan verder met elkaars bijdrage. Zo wordt iedereen vanuit zijn eigen huiskamer opeens onderdeel van een creatieve bruisbal, waarvan de uitkomst ook voor ons een verrassing is.

Het project Lockdown Lessen omvat verschillende projecten waarbij wordt gespeeld met omdraaiing, met de beperking van thuiszitten die juist eindeloos veel nieuwe mogelijkheden biedt en met het leren van elkaar.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info